Pieņemts lēmums par LIDO reorganizāciju

14.08.2015 12:29:00

AS LIDO paziņojusi par reorganizāciju. Šā gada 30.jūlijā uzņēmuma akcionāru sapulce pieņēmusi lēmumu par LIDO reorganizāciju, pievienojot tam daļu no sašķelšanās ceļā sadalāmās SIA MC HORECA HOLDING, otru daļu pievienojot otram iegūstošajam uzņēmumam - SIA Zaļā zeme LIDO. Kreditoru prasījumi piesakāmi mēneša laikā LIDO juridiskajā adresē: Ķengaraga iela 6a, Rīga.


2014. gads LIDO bijis sekmīgs, sasniedzot 33,158 milj.EUR apgrozījumu, kas ir par 12% vairāk nekā 2013. gadā, ēdināšanas biznesā apgrozījuma pieaugums sasniedza 9%. Pārskata gadā ievērojami pieauga arī vairumtirdzniecības ieņēmi, kas galvenokārt saistīts ar meitas un saistīto uzņēmumu pārdošanas apjomu pieaugumu. Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, uzņēmums pērn iekļuva 888,957 tūkst.EUR lielos zaudējumos. Jāatzīmē, ka iepriekšējos trīs gadus uzņēmums strādāja peļņu.


LIDO vadība norāda, ka uzņēmuma prioritātes 2015. gadā būs tirgus daļas noturēšana un palielināšana augošas konkurences apstākļos. Tāpat uzņēmums šogad turpinās attīstību, plānojot jaunu ēdināšanas konceptu izstrādāšanu un jaunu restorānu atvēršanu gan Latvijā, gan citās Eiropas valstīs.


Jānorāda, ka LIDO šobrīd pārvalda astoņus ātrās apkalpošanas restorānus un vienu mazumtirdzniecības veikalu, kā arī tam pieder ražošanas bāze gaļas pārstrādei un pārtikas produktu ražošanai. Jāatzīmē, ka vakar uzņēmums tirdzniecības centrā Galleria Riga, attīstot jauno koncepciju, atvēris veikalu-kafejnīcu, kas piedāvā latviešu virtuves ēdienus līdzņemšanai.