2014. gadā AMBER DISTRIBUTION LATVIA peļņa sarukusi uz pusi

15.09.2015 11:39:00

SIA AMBER DISTRIBUTION LATVIA, kas iepriekš bija zināms kā SIA SPI Distribution (Latvia) un SIA AV & D, iesniedzis 2014. gada finanšu rādītājus.

Alkoholisko dzērienu vairumtirgotājs 2014. gadā piedzīvoja finanšu rādītāju kritumu, neto apgrozījumam sarūkot līdz 89,257 milj.EUR. Aizvadītajā gadā 2,15 reizes samazinājās AMBER DISTRIBUTION LATVIA peļņa, pēc nodokļu nomaksas sasniedzot vien 1,037 milj.EUR. Jānorāda, ka uzņēmums pagājušajā gadā nodokļos nomaksāja 5,686 milj.EUR.

Vairumtirdzniecības uzņēmuma vadība norāda, ka pērn AMBER DISTRIBUTION LATVIA turpināja darbu pie tirgus daļas palielināšanas, kas bija saistīts ar elastīgu akciju piedāvājumu un papildu ieguldījumiem reklāmas pasākumos. Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā uzņēmums noslēdza nozīmīgu līgumu ar Beam Suntory un papildināja savu produktu portfeli ar tādiem zīmoliem kā Courvoisier, Jim Beam un Teacher’s.

Aizvadītā gada rudenī tika dibināts SIA AMBER BEVERAGE GROUP holdings, kas arī kļuva par vienīgo AMBER DISTRIBUTION LATVIA kapitāldaļu turētāju. Šajā gadā holdingā ietilpstošas uzņēmumos uzsākta virkne procesu, lai veicinātu efektīvas pārvaldības sistēmas un vienotas korporatīvās identitātes ieviešanu Baltijas valstīs.