Pindstrup Latvia uzradījis pēdējo gadu laikā augstākos finanšu rādītājus

21.03.2016 10:42:00

Aizvadītajā gadā finanšu rādītāju kāpumu piedzīvojis kūdras ieguves, pārstrādes un eksporta uzņēmums SIA Pindstrup Latvia.

Pagājušais gads bijis salīdzinoši veiksmīgs kūdras ieguves, substrātu ražošanas un pārdošanas jomā, informē uzņēmuma valde. Pērn palielinājās saražotās frēzkūdras apjoms, bet nedaudz samazinājās no jauna izraktās grieztās kūdras apjomi.

Iesniegtajā gada pārskatā redzams, ka 2015. gadā Pindstrup Latvia neto apgrozījums sasniedza 53,019 milj.EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas bija mērojama ar 5,323 milj.EUR. Salīdzinājumā ar iepriekšējo pārskata gadu, pērn uzņēmuma apgrozījums pieauga par 15,5%, bet peļņa – par 28,3%. Jāatzīmē, ka šie bija pēdējo gadu laikā augstākie finanšu rādītāji. Aizvadītajā gadā Pindstrup Latvia, kas nodarbina 503 darbiniekus, rentabilitātes rādītājs pakāpās līdz 13,48.

 

Runājot par turpmāko attīstību, uzņēmuma vadība norāda, ka plānots attīstīt gabalkūdras ražošanu, pilnveidot ražošanas sortimentu un turpināt palielināt pārdošanas apjomus uz ārzemēm.