Mazumtirgotājam Madara 93 pagājušais gads nesis apgrozījuma pieaugumu

13.04.2016 14:41:00

Pagājušais gads sekmīgi noslēdzies mazumtirgotājam, konditorejas un kulinārijas izstrādājumu ražotājam SIA Madara 93, liecina gada pārskatā publicētā informācija.

Pērn uzņēmuma apgrozījums audzis par 8,8%, sasniedzot 9,56 milj.EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 21,64 tūkst.EUR. 99,16% no uzņēmuma apgrozījuma pagājušajā gadā veidojuši ieņēmumi no tirdzniecības, bet atlikušo daļu – ieņēmumi no sabiedriskās ēdināšanas.

Iesniegtajā gada pārskatā SIA Madara 93 vadība norāda, ka aizvadītajā gadā uzņēmums pastiprinātu uzmanību veltījis preču uzskaites dokumentu aprites pilnveidošanai un paātrināšanai starp uzņēmuma struktūrvienībām, kā arī noslēgti vairāki nomas līgumi par telpu izmantošanu, kas ir būtisks aspekts pircēju piesaistei un uzņēmuma finansiālajai darbībai.

Šogad paredzēts pārskatīt uzņēmuma materiālo līdzekļu racionālāku izmantošanu, kā arī iespējas optimizēt izdevumus un uzlabot pašreizējo saimniecisko un finansiālo darbību.

Andrim Bērzkalnam piederošā SIA Madara 93 reģistrēta 1993.gadā. Pērn uzņēmumā strādājuši 187 darbinieki un tas nodokļu maksājumos valsts budžetā nomaksājis 894,53 tūkst.EUR, kas ir par 289,95 tūkst.EUR vairāk nekā gadu iepriekš.

 

SIA Madara 93 pieder pieci pārtikas preču veikali, trīs rūpniecības un būvmateriālu preču veikali, kā arī vairumtirdzniecības bāze. Uzņēmumam darbojas konditorejas un gaļas pārstrādes cehs Limbažos, konditorejas cehs Alojā.