Metsa Forest Latvia apgrozījums pērn sarucis par 15,6%

22.04.2016 11:55:00

SIA Metsa Forest Latvia iesniegusi gada pārskatu par tās darbību 2015. gadā.

Jānorāda, ka pēc sagatavoto kokmateriālu daudzuma Metsa Forest Latvia ir viena no lielākajām mežizstrādes sabiedrībām Latvijā. Pagājušajā gadā kokmateriālu sagatavošanas un pievešanas apjomi, salīdzinot ar 2014. gadu, samazinājās par 21% un sastādīja 389,637 tūkstošus kubikmetru. Pērn uzņēmuma neto apgrozījums, kas bija 47,978 milj.EUR, samazinājās par 15,6%. Jānorāda, ka šo kritumu ietekmēja koksnes produkcijas pieprasījuma un cenu svārstības Latvijas un pasaules tirgos. 2015. gadu sabiedrība noslēdza ar peļņu 1,108 milj.EUR apmērā. Metsa Forest Latvia rentabilitātes rādītājs pērn pakāpās līdz 9,31.

Aizvadītajā gadā liela uzmanība tika pievērsta ražotās produkcijas un iepirktās koksnes kvalitātes rādītājiem, kā arī sagatavošanas, pievešanas un izvešanas darbu optimizācijai un sadarbībai ar pakalpojuma veicējiem. Vadība paredz, ka šajā gadā ražošanas un realizācijas apjomi saglabāsies pērnā gada līmenī, kas saistīts ar apaļkoku un šķeldas pieprasījumu Latvijas un Skandināvijas valstu tirgos.

Metsa Forest Latvia pamatdarbības veidi ir mežizstrāde, papīrmalkas un celulozes šķeldas iepirkšana, kā arī eksports. Jānorāda, ka koksne un šķelda galvenokārt tiek eksportēta uz Skandināvijas papīrrūpniecības uzņēmumiem.