SALMO neto apgrozījums samazinājies par 40%

27.04.2016 12:17:00

1991.gadā reģistrētaisSIA SALMO iesniedzis gada pārskatu par tā 2015. gada finanšu rādītājiem.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka SALMO neto apgrozījums pērn bija 10,216 milj.EUR, kas, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada apgrozījumu, sarucis par 40,3%. Uzņēmuma vadība to skaidro ar ekonomiskajiem procesiem tirgos, kuros uzņēmums veic saimniecisko darbību. Tāpat arī aizvadītajā gadā samazinājusies uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas, kas, sarūkot teju desmit reizes, sasniedza 11,293 tūkst.EUR. Pagājušajā gadā arī SALMO rentabilitātes rādītājs bija zems, t.i., 0,16.

2015. gadā turpinājās darbs eksporta tirgus attīstīšanas virzienā, kā arī pie mazumtirdzniecības tīkla kvalitatīvas uzlabošanas. Tāpat arī uzņēmums strādāja pie uzskaites sistēmas nomaiņas uz modernāku, kas ļautu efektivizēt struktūrvienību darbu un ilgtermiņā ļautu samazināt noliktavas saimniecības izmasksas. Lai turpmāk uzņēmums varētu koncentrēties uz tirdzniecības attīstību, pieņemts lēmums par eksporta izdalīšanu atsevišķā uzņēmumā, kas arī negatīvi ietekmēja apgrozījuma rādītāju.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka, lai tālāk attīstītu uzņēmumu, šogad paredzēts uzturēt preču pārdošanu Eiropas Kopienas valstīm, kā arī preču iepirkumu apjomus no Ķīnas un turpināt mazumtirdzniecības tīkla attīstību.