ASTARTE-NAFTA pērn paplašinājusi savu DUS tīklu

29.04.2016 09:27:00

2015. gadā SIA ASTARTE-NAFTA turpināja veiksmīgu darbību degvielas mazumtirdzniecībā Latvijā. Uzņēmums ir septītais lielākais degvielas mazumtirgotājs Latvijā, pateicoties 28 degvielas staciju tīklam.

ASTARTE-NAFTA pagājušajā gadā izpildīja noteikto mērķi – uzsākt veidot degvielas mazumtirdzniecības tīklu Latgalē un Vidzemē, pārņemot SIA RNS-D piederošos aktīvus. Tādējādi īpašumā iegūstot astoņas degvielas uzpildes stacijas vairākos novados.

Neskatoties uz to, ka pasaules degvielas cenas samazinājušās par 40%, 2015. gadā ASTARTE-NAFTA sasniegusi apgrozījumu 31,448 milj.EUR apmērā. Degvielas realizācija uzpildes stacijās pērn palielinājās par 10,3% salīdzinājumā ar 2014. gadu, ko var uzskatīt par labu pašreizējā situācijā, jo degvielas mazumtirdzniecības apjomi Latvijā pieauguši par 7,2%. Uzņēmums pērno gadu noslēdza ar peļņu 406,822 tūkst.EUR apmērā, kuras pieaugums iegūts, kāpinot degvielas un preču pārdošanas apjomu. Pārskata gadā ASTARTE-NAFTA nodarbināja vidēji 210 darbiniekus.

Jānorāda, ka ASTARTE-NAFTA saņēmusi VID apbalvojumu “2015. gada lielākais nodokļu maksātājs Zemgales plānošanas reģionā”, nodokļos nomaksājot 13,235 milj.EUR.

Runājot par turpmāko attīstību, ASTARTE-NAFTA vadība norāda, ka šogad plāno atvērt degvielas uzpildes staciju Ventspilī. Tāpat arī uzņēmums paredzējis strādāt ar peļņu, bet nespēj prognozēt pārdošanas apjomu izmaiņas un finansiālos rādītājus.