Rīgas Centrāltirgus šogad ieplānojis vērienīgus rekonstrukcijas darbus

16.06.2016 09:21:00

1995. gada martā dibinātā AS Rīgas Centrāltirgus iesniegusi 2015. gada pārskatu. Jānorāda, ka sabiedrības pārvaldīšanā un apsaimniekošanā ir Centrāltirgus, Vidzemes tirgus, Rūpniecības preču tirgus, kā arī Āgenskalna tirgus teritorijas un tur esošās ēkas un būves.

Rīgas Centrāltirgus ieņēmumus pamatā veido ienākumi no tirdzniecības vietu, telpu un ēku, kā arī zemes gabalu iznomāšanas. Aizvadītajā gadā uzņēmuma apgrozījums sastādīja 6,866 milj.EUR, kas pret 2014. gadu bija 3,3% kritums. Tāpat arī pērn vairāk nekā 30 reizes saruka uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniedza vien 6,157 tūkst.EUR. Pārskata gadā uzņēmuma rentabilitātes rādītājs samazinājās līdz 0,05, savukārt tā likviditāte pieauga līdz 4,30. Rīgas Centrāltirgus, kas nodarbina 182 darbiniekus, 2015. gadā valsts budžetā veica 1,845 milj.EUR lielus nodokļu maksājumus.Vadība norāda, ka pārskata gadā finanšu rādītāji kritās sakarā ar nekustamā īpašuma apsaimniekošanas formas maiņu Āgenskalna tirgū.

Rīgas Centrāltirgus pārskata periodā realizēja vairākus ilgtermiņa ieguldījumu projektus, uzsāka darbu pie muzeja koncepta izstrādes, kā arī aktīvi turpināja Centrāltirgus kā unikālas kultūrvēsturiskas un tirdzniecības vietas popularizēšanu. Jānorāda, ka pērn uzņēmums pārtrauca ārpakalpojumu – sanitārā higiēna un veterinārā uzraudzība , līdz ar to sabiedrībā tika izveidota jauna Sanitārās higiēnas uzraudzības nodaļa.

Rīgas Centrāltirgus ir sagatavojies ļoti nozīmīgiem rekonstrukcijas darbiem 2016. gadā. Vērienīgākais no tiem ir Centrāltirgus atklātās teritorijas seguma nomaiņa un lietus ūdeņu sistēmas izveides darbi, kā arī plānotā Gastronomijas paviljona metāla konstrukciju pastiprināšanas uzsākšana.