Pērn Iecavnieks & Co uzsācis savas produkcijas eksportu uz Poliju

16.06.2016 11:54:00

SIA Iecavnieks & Co iesniedzis savu piekto gada pārskatu, kopš tā dibināšanas 2011. gada jūnijā.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka 2015. gadā pasliktinājušies Iecavnieks & Co finanšu rādītāji. Uzņēmuma neto apgrozījums sarucis līdz 3,553 milj.EUR, bet peļņa pēc nodokļu nomaksas noslīdējusi līdz 18,367 tūkst.EUR. Jānorāda, ka pret 2014. gada rādītājiem uzņēmuma apgrozījums sarucis 7,7% apmērā, bet peļņa – teju trīs reizes. Uzņēmuma rentabilitātes rādītājs pagājušajā gadā samazinājās līdz 0,39, bet tā likviditāte bija 1,13. Jāatzīmē, ka Iecavnieks & Co ir darba devējs vidēji 66 darbiniekiem.

Aizvadītajā gadā Iecavnieks & Co piedalījies pārtikas izstādēs Polijā un Vācijā, veiksmīgi paplašinot tirgus iespējas arī ārpus Latvijas, kā rezultātā uz Poliju uzsākts rapšu un linu eļļas eksports. Jānorāda, ka uzņēmums turpina eksportēt uz Somiju, Lietuvu un Igauniju, bet šogad plāno uzsākt tehniskās eļļas eksportu arī uz Vāciju. Ņemot vērā pieaugošo interesi un pieprasījumu pēc uzņēmuma ražotās produkcijas, tiek plānots palielināt rapšu, linu un kaņepju pārstrādes apjomus.

Iecavnieks & Co nodarbojas ar iepirkto un izaudzēto krājumu pārstrādi un tirdzniecību, kā arī pirkto un pārdoto preču realizāciju. Uzņēmums ražo rapšu, linu un kaņepju auksti spiestu eļļu, kā arī citus šo izejvielu produktus. Uzņēmums sniedz arī kaltes un produkcijas glabāšanas pakalpojumus.