2015. gadā Skonto Plan Ltd kāpinājis apgrozījumu 27,1% apmērā

16.06.2016 13:09:00

SIA Skonto Plan Ltd iesniedzis gada pārskatu ar tā 2015. gada finanšu rādītājiem.

Iesniegtajā gada pārskatā redzams, ka aizvadītajā gadā uzņēmuma neto apgrozījums sasniedza 18,472 milj.EUR, kas pret 2014. gadu bija 27,1% kāpums. Lai arī apgrozījums pērn pieauga, uzņēmums gadu noslēdza ar 5,171 milj.EUR lieliem zaudējumiem. Pērn uzņēmuma rentabilitātes rādītājs bija negatīvs, t.i., -36,15, bet tā likviditāte bija 0,66. Jāpiebilst, ka Skonto Plan Ltd nodarbina vidēji 319 darbiniekus.

Lielākie projekti, ko Skonto Plan Ltd realizēja vai uzsāka realizēt 2015. gadā, bija Starptautiskās lidostas Rīga termināļa paplašināšanas piektā kārta, CSDD klientu apkalpošanas centra piebūve Rīgā, Latvijas Mākslas muzeja ēkas rekonstrukcija, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas A korpusa jaunbūve un dzīvojamo ēku kvartāla Centrus būvniecība Rīgā. Tāpat arī uzņēmums realizēja vairākus lielus projektus ārvalstīs.

Nākamajos darbības gados Skonto Plan Ltd vadība plāno saglabāt un nostiprināt savas pozīcijas esošajos tirgos, kā arī izvērtēt iespējas startēt jaunos ārvalstu tirgos. Šogad uzņēmums paredz paplašināt piedāvāto produktu un pakalpojumu klāstu, investējot iekārtās un ražošanas procesu modernizācijā.

Skonto Plan Ltd ir viens no lielākajiem un modernākajiem būvniecības nozares uzņēmumiem Latvijā, nodrošinot visdažādāko stikloto alumīnija, metāla konstrukciju un fasāžu projektēšanu, ražošanu, loģistiku un montāžu.