HENKEL Latvia pērn uzlabojis savus finanšu rādītājus

30.06.2016 10:37:00

SIA HENKEL Latvia iesniedzis savu jaunāko gada pārskatu, kurā ir redzami uzņēmuma 2015. gada finanšu rādītāji.

Aizvadītais gads HENKEL Latvia bijis veiksmīgs, jo uzlabojušies gan apgrozījuma, gan peļņa rādītāji. Uzņēmuma neto apgrozījums pērn sasniedza 45,608 milj.EUR, kas pret 2014. gadu bija 8,6% kāpums. Arī uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn pieauga vairāk nekā divas reizes un sasniedza 5,187 milj.EUR. HENKEL Latvia rentabilitātes rādītājs pagājušajā gadā sasniedza 29,84, bet tā likviditāte noslīdēja līdz 3,37. Uzņēmums, kas nodarbina 68 darbiniekus, 2015. gadā veica 3,499 milj.EUR lielus nodokļu maksājumus valsts kopudžetā.

HENKEL Latvia vadība norāda, ka pērn tika veiksmīgi turpināta saimnieciskā darbība, sekmīgi ieviešot tirgū jaunus produktus, kā arī turpinot ieguldīt Henkel zīmolu attīstībā un preču pārdošanas veicināšanā. Vadība norāda, ka apgrozījuma kāpums noticis, pateicoties Baltijas tirgū pieaugušajam pārdošanas apjomam tieši sadzīves ķīmijas preču jomā.

Uzņēmuma turpmākā attīsība saistīta ar tālāku preču izplatīšanu Baltijas valstīs, kā arī turpmāku profesionālās matu kosmētikas eksportēšanu uz Baltkrieviju, Kazahstānu un Ukrainu, bet sadzīves ķīmijas produktus plānots eksportēt uz Kaļiņingradas apgabalu.

Jāpiebilst, ka 1995. gada aprīlī dibinātās HENKEL Latvia darbības virziens ir kosmētikas un sadzīves ķīmijas preču, kā arī profesionālās matu kosmētikas vairumtirdzniecība.