Euroskor Latvijā peļņa pērn samazinājusies teju sešas reizes

06.07.2016 10:28:00

2015. gadā pasliktinājušies SIA Euroskor Latvijā finanšu rādītāji, redzams uzņēmuma iesniegtajā gada pārskatā. Uzņēmuma neto apgrozījums pērn samazinājās līdz 9,036 milj.EUR, kas ir 2,9% kritums pret iepriekšējo gadu. Euroskor Latvijā peļņa pēc nodokļu nomaksas saruka 5,8 reizes līdz 32,890 tūkst.EUR. Finanšu rādītāju kritumu vadība skaidro ar veikala tīkla kvantitatīvu optimizēšanu un sezonalitāti apavu mazumtirdzniecībā, kā arī ar preču izpārdošanas nepieciešamību un uzcenojuma samazināšanu. Jānorāda, ka uzņēmums, kas ir darba devējs vidēji 128 darbiniekiem, pagājušajā gadā veica 1,636  milj.EUR lielus nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā.

Aizvadītajā gadā sabiedrība atvēra divus jaunus veikalus Ventspilī un Rīgā. Pērn tika investēti kopumā vairāk nekā 300 tūkst.EUR uzņēmuma ilgtermiņa attīstībā, ECCO veikalu modernizācijā, rekonstruējot un paplašinot veikalu t/p "Alfa" un t/c "Rīga Plaza", kā arī modernizējot veikalu t/c "Domina shopping". 

Euroskor Latvijā šogad paredz mazumtirdzniecības tīkla tālāku attīstīšanu, īpašu uzmanību pievēršot apavu tirdzniecībai internetā, un esošo veikalu renovācijas turpināšanu. Tāpat arī plānots modernizēt LLOYD apavu veikalu t/c "Spice" un Euroskor veikalu Ventspilī. Vadība norāda, ka plānots izstrādāt jaunu Euroskor apavu veikala interjera dizaina koncepciju.