Latvijas Dzelzceļš veicis izmaiņas uzņēmuma amatpersonās

29.07.2016 16:07:00

VAS „Latvijas Dzelzceļš”, ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā, kas ar savu saimniecisko darbību dod lielu ieguldījumu valsts tautsaimniecībā, nodrošinot dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu liela apjoma kravu  un pasažieru pārvadājumiem. Latvijas dzelzceļš sniedz publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanas pakalpojumus, kravas vilcienu sastāvu apstrādes, vagonu tehniskās apkopes un apskates pakalpojumus, kā arī telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.

Pēc Lursoft pieejamajiem datiem, pērn uzņēmuma apgrozījums veidojis 217,799 milj. EUR, kas ir par 7, 054 milj. EUR mazāk nekā 2014.gadā. Uzņēmuma peļņa veido 2,067 milj. EUR un  šis rādītājs gada laikā ir samazinājies par 8,641 milj. EUR. Tas skaidrojams ar kravu samazināšanās daudzumu, kā arī kritumu ieņēmumos par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu. Maksa par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu un infrastruktūras pārvaldītāja papildpakalpojumi kopā veido 85,8% no apgrozījuma.

Klientu Portfelis ziņo, ka vakar Latvijas dzelzceļa valdei pievienojies Ainis Stūrmanis, kurš no 28. jūlija kļuva par uzņēmuma valdes locekli. Uzņēmuma valdi tagad veido trīs valdes locekļi - Aivars Strakšas, Ēriks Šmuksts un Ainis Stūrmanis – un valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš.  Jaunieceltais valdes loceklis kopš 2010.gada ir bijis valdes priekšsēdētājs AS „LatRailNet”. Iepriekš vadījis tādus uzņēmumus kā SIA „LDZ infrastruktūra” un SIA „RENDIT”.