Arčeram pērn apgrozījuma un peļņas kritums

03.08.2016 09:30:00

Aizvadītajā gadā būvniecības uzņēmums SIA Arčers apgrozījis 33,4 milj.EUR un gadu noslēdzis ar 1,9 milj.EUR peļņu. Salīdzinot ar 2014.gadu, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 24,1%, bet peļņas kritums veidojis 43,6%. Uzņēmuma konsolidētais apgrozījums pērn bijis 35,0 milj.EUR, bet peļņa – 885,0 tūkst.EUR.

Kā norāda SIA Arčers vadība, apgrozījuma kritums skaidrojams gan ar vispārējo ēku būvniecības apjoma kritumu nozarē par 6,2%, gan ar atsevišķu iepriekš noslēgtu būvniecības līgumu iesaldēšanu.

Pārskata gadā SIA Arčers veicis vairākus nozīmīgus, liela apjoma būvdarbus, kuri realizēti, piesaistot gan ES fondu, gan arī valsts, pašvaldību un privāto finansējumu. Par spīti krasi pieaugošajai konkurencei būvniecības nozarē un, ņemot vērā būvniecības apjomu pieprasījuma samazināšanos, arī 2015.gadā SIA Arčers sekmīgi piedalījies vairākos nozīmīgos publiskajos būvdarbu pasūtījumu konkursos Latvijā un ārvalstīs.

Kā norāda uzņēmums, tāpat kā 2014.gadā, arī pērn lielāka aktivitāte nekā citkārt bija tālākos pierobežu reģionos – Elejā, Alūksnē un Viļakas novada Vientuļos. Pārskata periodā uzņēmums ekspluatācijā nodevis Jelgavas tehnikumu, valsts aizsardzības infrastruktūras uzlabošanai – NATO ekselences centru Kalnciema ielā, savukārt viens no ievērojamākajiem aizvadītā gada objektiem bijis rekonstrukcijas darbi Doma baznīcas tornī Rīgā, kā arī privātā investora pasūtījums – Atpūtas nams Jūrmalā, Dzintaru prospektā 24.

Kā stiklotu būvkonstrukciju izgatavotājs Arčers 2015.gadā turpināja nostiprināt savas pozīcijas ārvalstīs. Naftas cenu kritums un Norvēģijas kronas kursa paaugstināšanās negatīvi ietekmēja uzņēmuma darbību Norvēģijā, taču tas ar uzviju tika kompensēts Beļģijas tirgū, kur apjomi pieauga. Uzņēmums īpaši izceļ arī ieiešanu Vācijas tirgū, kur iegūts jau pirmais objekts, kura realizācija notiks šogad.

 

SIA Arčers dibināts 1992.gadā un pieder pilnsabiedrībai Apvienība VAR, kuras biedri, savukārt, ir Kaspars Garkanis un Armands Garkāns.