Ceļu būves firma Binders pērn palielinājusi apgrozījumu par 6,6%

03.08.2016 11:12:00

Ceļu būves firma SIA Binders iesniegtajā gada pārskatā norāda, ka aizvadītajā pārskata gadā nozares dalībniekiem joprojām bija jārēķinās ar valsts nespēju definēt ceļu būves nozares finansējuma ilglaicīgu modeli. Tas liedzis būvniekiem realizēt ilgtermiņa stratēģiju un padarīt efektīvākus savus ražošanas procesus, kas uzlabotu gala produkta kvalitāti un palīdzētu uzņēmumiem kļūt konkurētspējīgākiem attiecībā pret ārvalstu ceļu būves uzņēmumiem. Nozarē joprojām dominējot cīņa par katru pasūtījumu, kur galvenais kritērijs uzvarai konkursos galvenokārt ir zemākā cena, tāpēc tirgus dalībnieki ir spiesti koncentrēt savas akvitivātes uz lētāku materiālu, darbaspēka un citu resursu izmantošanu, kas ne vienmēr ļauj sasniegt saimnieciski labāko rezultātu.

2015.gadā Ceļu būves firma SIA Binders strādājusi ar 74,76 milj.EUR apgrozījumu, kas ir par 6,6% lielāks nekā gadu iepriekš, kas uzņēmumam nodrošinājis līdera pozīcijas starp Latvijas ceļu būves uzņēmumiem. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 5,3 milj.EUR peļņu.

Pagājušajā gadā Binders veicis darbus 57 objektos visā Latvijas teritorijā, ekspluatācijā nododot 43 objektus.

 

Atšķirībā no iepriekšējā gada, 2015.gads nebija tik veiksmīgs ūdensvadu un kanalizācijas tīklu izbūves daļai, taču tas pilnībā tika kompensēts ar ievērojamu ieņēmumu pieaugumu no ceļu būves un infrastruktūras objektu būvniecības. Kā lielāko no realizētajiem objektiem Binders min valsts galvenā autoceļa A2 Rīga – Sigulda – Igaunijas robeža (Veclaicene) posma 15,4 – 25,5km segas rekonstrukciju, kas tika uzsākta un pabeigta pārskata perioda laikā. Ievērojams darbs paveikts arī citos VAS Latvijas Valsts ceļi pasūtītajos objektos.