Jaunpagastam Plus šogad mērķis sasniegt 10 milj.EUR apgrozījumu

05.08.2016 11:20:00

Jau ziņots, ka šī gada jūlija izskaņā ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process tika ierosināts bioetanola, tā blakusproduktu un alkoholisko dzērienu ražotājam SIA Jaunpagasts Plus.

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka vakar reģistrētas ziņas par uzņēmuma ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanas pasludināšanu, pasākumu plāna apstiprināšanu un administratora iecelšanu. Par procesa adminisratori iecelta Zinta Zālīte-Rukmane.

Jānorāda, ka uzņēmumam 2014.gada novembrī tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas tika izbeigts aizvadītā gada augustā. Process izbeigts, jo, balstoties uz Maksātnespējas likuma 51.panta pirmās daļas 1.punktu, tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu šajā likumā noteiktajā kārtībā un termiņā nav atbalstījis likumā noteiktais kreditoru vairākums.

SIA Jaunpagasts Plus reģistrēts 1997.gadā un pieder SIA BioAkcept. 2015.gada vidū SIA Jaunpagasts Plus piesaistījis finanšu investoru, ar kura palīdzību tika atjaunota bioetanola ražotnes Iecavā darbība, nodrošināta apgrozāmo līdzekļu finansēšana, kā arī veco iepriekšējo kreditoru parādu samaksa.

 

Iecavas rūpnīcas darība atjaunota 2015.gada septembrī. Pirmos trīs mēnešus ražotne darbojās ar nepilnu slodzi testa režīmā un tikai 2015.gada decembris ir uzskatāms par pirmo pilnvērtīgo ražotnes darbības mēnesi. Pārskata gada zaudējumi 3 milj.EUR apmērā skaidrojami ar ražotnes nestrādāšanu gandrīz visa 2015.gada garumā un lielajām fiksētajām ražotnes uzturēšanas izmaksām. Pozitīvi vērtējams uzņēmuma apgrozījuma pieaugums no 920,7 tūkst.EUR 2014.gadā līdz 2,3 milj.EUR pērn, jo 2015.gada apgrozījums sasniegts vien dažu mēnešu laikā, kas liecina par uzņēmuma spēju apgrozījumu palielināt vēl vairāk un sasniegt 2016.gadam izvirzītos mērķus. Šogad ražotne iecerējusi sasniegt 10 milj.EUR apgrozījumu un gadu noslēgt ar pozitīvu saimnieciskās darbības naudas plūsmu.