AS RBSSKALS reģistrējis jaunu komercķīlu 19,500 milj. EUR vērtībā

18.08.2016 16:40:00

Klientu portfeļa monitorings ziņo, ka vakar AS RBSSKALS reģistrējusi jaunu komercķīlu. Ķīlas ņēmējs ir AS Citadele banka, bet parādnieks SIA RBSSKALS Construction, un tās nodrošinātā prasījuma maksimālā summa sastādā 19,500 milj.EUR. Pieejamā informācija rāda, ka par labu bankai RBSSKALS ieķīlāja visu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka RBSSKALS dibināts 1992. gadā, un šo gadu laikā uzņēmumam reģistrētas kopumā 74 komercķīlas.

Pērn sabiedrība strādāja ar neto apgrozījumu 1,479 milj.EUR apmērā un gadu noslēdza ar 559,325 tūkst.EUR lieliem zaudējumiem. Likviditātes rādītājs samazinājies līdz 1,05, kā arī rentabilitātes rādītājs nokrities līdz negatīvai atzīmei, t.i., -6,09. Uzņēmums pērn vidēji nodarbināja 32 darbiniekus un veica nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā 526,07 tūkst.EUR apmērā.

Strādājot pie uzņēmuma turpmākās attīstības, tā vadība šogad paredzējusi nodrošināt garantijas perioda saistības Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta ietvaros. Jānorāda, ka RBSSKALS šogad neplāno uzsākt jaunus būvniecības projektus. Uzņēmuma vadība norāda, ka šogad administrēšanas un centrālās funkcijas pildīšanas pienākumus nodos RBSSKALS Grupas holdinga kompānijai- SIA RBSSKALS HOLDING.