SIA STIPRO reģistrē jaunu komercķīlu

22.08.2016 11:12:00

Klienu portfeļa monitorings ziņo, ka aizvadītajā nedēļā SIA STIPRO reģistrējusi jaunu komercķīlu. Ķīlas ņēmējs ir AS Swedbank, un tās nodrošinātā prasījuma maksimālā summa sastāda 119 tūkst. EUR. Pieejamā informācija rāda, ka par labu bankai STIPRO ieķīlāja pajas, akcijas, obligācijas un uzņēmumu kā lietas kopību, neskaitot to, tika ieķīlāti krājumi, nemateriālie ieguldījumi un ķermeniskie pamatlīdzekļi.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka STIPRO dibināts 2003. gadā, un šo gadu laikā uzņēmumam reģistrētas kopumā 10 komercķīlas.

Pērn sabiedrība strādāja ar neto apgrozījumu 3,694 milj. EUR apmērā un gadu noslēdza ar 370,174 tūkst. EUR lielu peļņu. Likviditātes rādītājs palielinājies līdz 2,68, bet rentabilitātes rādītājs samazinājies līdz 18,76. Uzņēmums pērn vidēji nodarbināja 26 darbiniekus un veica nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā 928,91 tūkst. EUR apmērā.

Strādājot pie uzņēmuma turpmākās attīstības, tā vadība šogad paredzējusi noturēt apgrozījumu, un sasniegt nelielu izaugsmi 8% robežās. Tomēr vadība atzīst, ka būvniecības nozarei prognozē stagnāciju dēļ neuzsāktās Eiropas struktūrfondu apguves, līdz ar to būs manāms kritumu vairākos preču segmentos.