Rīgas Cirks pērn piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 28,58%

23.08.2016 08:45:00

Kopš aizvadītā gada septembra plašsaziņas līdzekļos regulāri izskanējusi informācija par VSIA Rīgas Cirks ēkas slikto tehnisko stāvokli, kā rezultātā, kā skaidro cirka vadība, pērn piedzīvots apgrozījuma kritums, jo pēc nepārtrauktajiem sabiedrības informēšanas pasākumiem par cirka ēkas bīstamību, strauji sarucis apmeklētāju skaits.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2015.gadā VSIA Rīgas Cirks apgrozījis 642,139 tūkst.EUR, kas ir par 28,58% mazāk nekā gadu iepriekš. Atšķirībā no 2014.gada, kad cirks strādājis ar 141,58 tūkst.EUR peļņu, pagājušais gads noslēgts ar 44,70 tūkst.EUR zaudējumiem.

Rīgas cirka ēka ir unikāla celtne, kas praktiski ir vecākā vēl aizvien funkcionējošā cirka celtne Eiropā un vienīgais stacionārais cirks Baltijā un Baltijas jūras reģionā.

Jānorāda, ka Rīgas Cirka vārds pēdējā gada laikā plašsaziņas līdzekļos izskanējis ne tikai saistībā ar tā ēkas slikto tehnisko stāvokli, tās pārbaudēm un nepārtrauktajām diskusijām par tās izmantošanas drošību, bet arī dažādām akcijām, kas vērstas, lai rosinātu aizliegt atrakcijās un cirkos izmantot savvaļas sugu dzīvniekus. Tā, piemēram, pērn Rīgā uzstājusies nežēlībā pret dzīvniekiem pieķertā dresētāja no Krievijas, kas sabiedrībā radījis plašu neizpratni. Tiesa, atbildot uz šo cilvēku sašutumu, VSIA Rīgas Cirks vadība norādījusi, ka māksliniece ir mainījusies un šādas dresūras metodes vairs neizmanto.