Divas jaunas prokūras reģistrētas AS Rīgas piena kombinātam

31.08.2016 11:03:00

Divas jaunas prokūras otrdien, 30. augustā, reģistrētas AS Rīgas piena kombinātam. Pieejamie dati rāda, ka par piena un siera produktu ražotnes prokūristiem iecelti Krievijas Federācijas pilsoņi Aleksandrs Abdrakhimovs un Olena Andrasoviča, nosakot tiesības personām atsevišķi ļaut pārstāvēt uzņēmumu. Jānorāda, ka patlaban uzņēmumam reģistrētas 19 aktīvas prokūras.
Rīgas piena kombināta apgrozījums 2015. gadā samazinājās par 26%, tam sarūkot līdz 90,07 milj. EUR. Uzņēmuma vadība apgrozījuma kritumu skaidro ar ievērojama eksporta samazinājumu uz Krieviju. Pārskata gadu ražotājs noslēdzis ar 6,144 milj.EUR zaudējumiem.
Pērnajā gadā uzņēmums turpināja koncentrēties un attīstīt savus galvenos noieta virzienus, ražojot augstas pievienotās vērtības piena un saldējuma produktus, kā arī tika izstrādāti vairāki rūpnieciskie un HoReCa risinājumi. 2015. gadā uzņēmums turpināja ieguldīt mārketinga aktivitātēs, koncentrējoties uz jaunu produktu attīstību, kas ir unikāli vietējā tirgū, kā arī realizācijas veicināšanu, mazumtirdzniecības vietās. 
Nākotnē Rīgas piena kombināts turpinās specializēties noteiktās nišās vai nestandarta piena kategorijās un saldējuma izstrādājumos, lai palielinātu savu tirgus daļu vietējā tirgū, kā arī paplašinātu noietu eksporta tirgos. 
Lursoft sadarbībā ar laikrakstu Dienas Bizness iekļāvis AS Rīgas piena kombinātu Latvijas lielāko uzņēmumu Top 500 sarakstā.