Alis Co šogad cer palielināt pārdošanas apjomus Skandināvijas tirgos

06.09.2016 10:16:00

Salīdzinot sasniegtos ekonomiskos rādītājus ar 2015.gadā plānotajiem, kā arī, ņemot vērā Latvijas ekonomisko situāciju, SIA Alis Co pagājušo gadu vērtē kā negatīvu, jo nav izdevies realizēt 2015.gada galveno uzdevumu – uzlabot finansiālos rezultātus.

Viens no Baltijas reģiona lielākajiem riekstu un žāvētu augļu piegādātājiem, pārstrādātājiem un tirgotājiem SIA Alis Co 2015.gadā palielinājis savu apgrozījumu par 11,59%, pērn apgrozot 14,48 milj.EUR. Tomēr, neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, uzņēmuma zaudējumi pieauguši no 16,16 tūkst.EUR 2014.gadā līdz 321,54 tūkst.EUR pērn. Kā galvenos iemeslus zaudējumu pieaugumam SIA Alis Co vadība min valūtas kursu svārtības un 2015.gadā pieņemto lēmumu veidot uzkrājumus visiem šaubīgajiem debitoriem.

Aizvadītajā gadā SIA Alis Co turpinājis attīstīt sadarbību Somijas un Norvēģijas tirgos, savukārt kopuzņēmums Alis Co Estonia joprojām uzrādījis labus rezultātus, pērn apgrozījumam palielinoties par 4,6%. Tāpat arī SIA Alis Co iesācis Private Label projektu produkcijas ražošanai Rimi Baltic Baltijas valstīm un iegādājies jaunas grauzdēšanas iekārtas, ierīkojot arī jaunas telpas grauzdēšanas ceha izveidei.

2016.gadam SIA Alis Co izvirzījis mērķi ievērojami palielināt pārdošanas apjomus Skandināvijas tirgos, kā arī, ņemot vērā grauzdēšanas ceha izveidi, palielināt pārdošanas apjomus grauzdētiem un sālītiem produktiem.

 

Lursoft pieejamie dati liecina, ka SIA Alis Co reģistrēts 1994.gadā un pieder Aleksandram Litevskim un Aleksandram Jegorovam. Pērn uzņēmums nodokļos valsts budžetā samaksājis 1,05 milj.EUR.