Inčukalnam timber komercķīla par 19,87 milj.EUR

09.09.2016 11:19:00

Jauna komercķīla 19,87 milj.EUR vērtībā vakar reģistrēta vienam no Inčukalna novada lielākajiem uzņēmumiem – AS Inčukalns timber. Kā parādnieks darījumā reģistrēts SIA Rettenmeier Baltic Timber. Lursoft izziņā esošā informācija rāda, ka par labu AS SEB banka ieķīlāta visa komercķīlas devēja manta kā lietu kopība uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

AS Inčukalns timber 2015.gadā apgrozījis 6,42 milj.EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 275,87 tūkst.EUR peļņu. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 4%, kas saistīts ar mežizstrādes apjomu samazinājumu.

Turpmākajos gados uzņēmums plānojis vairākas nozīmīgas investīcijas zāģbaļķu šķirošanas laukumā. Tiek plānots paplašināt zāģbaļķu uzglabāšanas laukumu un izbūvēt notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kā arī tiek plānota zāģbaļķu šķirošanas līnijas rekonstrukcija, lai uzlabotu šķirošanas kvalitāti un palielinātu šķirošanas līnijas ražīgumu. Papildus tiek plānotas investīcijas jaunas traktortehnikas iegādei.