AS Baltijas Ekspresis valdes priekšēdētāja amatu pametis Dzintars Kašs

03.10.2016 10:06:00

30. septembrī reģistrētas izmaiņas AS Baltijas Ekspresis valdes locekļu sastāvā, ziņo Klientu Portfeļa monitorings.

Lursoft izziņā redzams, ka piektdien uzņēmuma valdes priekšēdētāja amatu pametis Dzintars Kašs, kurš amatā darbojies kopš 2015. gada maija. Jānorāda, ka Dzintars Kašs pašlaik ieņem valdes priekšsēdētāja amatu SIA Sauleszeme, kā arī padomes priekšēdētāja vietnieka amatu AS Lauku Avīzē u.c. uzņēmumos. Iepriekš darbojies kā padomes loceklis AS Latvijas Naftas Tranzīts, kā valdes priekšēdētājs AS Ventbunkers un daudzos citos uzņēmumos.


Kopš piektdienas par Baltijas Ekspresis valdes priekšēdētāju iecelts līdzšinējais AS Pasažieru vilciens valdes loceklis Māris Bremze, kurš, kā ziņo plašsaziņas līdzekļi, pagājušajā nedēļā AS Pasažieru vilciens iesniedzis atlūgumu. Iepriekš M. Bremze ieņēmis amatus SIA LDZ CARGO kā valdes priekšēdētājs, AS Rīgas kinostudija kā padomes priekšēdētājs u.c. uzņēmumos.


AS Baltijas Ekspresis apgrozījums pērn veidoja 39,869 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļu nomaksas palielinājusies līdz 4,502 milj. EUR. Likviditātes rādītājs samazinājies līdz 5,25, bet rentabilitātes rādītājs palielinājies līdz 29,89 procenta punktiem. Uzņēmums 2015. gadā nodarbinājis vidēji 87 darbiniekus.

Baltijas Ekspresis ir 1998. gada janvārī dibināts uzņēmums, kas ir privāts, licencēts dzelzceļa kravu pārvadātājs Latvijas Republikā, un piedāvā tranzīta kravu pārvadājumu pakalpojumus Latvijas teritorijā kopš 2003. gada , kā arī papildu dzelzceļa kravu operācijas un ar dzelzceļa transportu saistītos pakalpojumus kopš 1998. gada.