LATVIJAS HOKEJA FEDERĀCIJAS prezidenta amatu atstājis Kirovs Lipmanis

17.10.2016 10:57:00

Klientu portfeļa monitorings informē, kas LATVIJAS HOKEJA FEDERĀCIJA š.g. 14. oktobrī reģistrējusi izmaiņas amatpersonu sarakstā. Federācijas prezidenta amatu atstājis Kirovs Lipmanis, kurš federācijā dalību ņēmis kopš 1993. gada, sākotnēji darbojoties viceprezidenta amatā.

Jāatzīmē, ka līdz ar prezidenta amata atbrīvošanu izpildinstitūcijā savus amatus atstājuši Helmuts Balderis-Sildedzis, Andris Deniņš un Uģis Magonis.

Kopš pagājušās piektdienas jaunā federācijas izpildinstitūcija sastāv no septiņām amatpersonām- Ralfa Bukarta, Valentīna Bļugera, Edgara Jansona, Viestura Koziola, Māra Martinsona, Armanda Šteinberga. Kā arī Aigaru Kalvīti, kuram ir tiesībām federāciju pārstāvēt atsevišķi.

Aigars Kalvītis paralēli jaunajam amatam savu dalību ņem AS Latvijas Gāze ieņemot valdes priekšēdētāja amatu, kā arī SIA AMBER BEVERAGE GROUP kā padomes priekšēdētāja vietnieks. Jāatzīmē, ka A. Kalvītim pieder 9,7% AS Dinamo Rīga, 51% SIA Aploki, kā arī 40% SIA AGRO CENTRS uzņēmumu akciju.

LATVIJAS HOKEJA FEDERĀCIJA 2015. gadā ienākumi samazinājušies līdz 1,032 milj. EUR, jeb par 49%, kā arī izdevumi samazinājušies par 36% sastādot 1,358 milj. EUR. Pērn galvenie ziedotāji bijuši AS Aldaris, AS GRINDEX un SIA Sports Lukss. Kopējā ziedojumu summa 2015. gadā sastādīja 12,185 tūkst. EUR.

Latvijas Hokeja federācijas mērķi ir saskaņojot LHF biedru darbību, darboties hokeja attīstībai un augstu rezultātu sasniegšanai hokejā. Stabila Republikas čempionāta sistēmas izveidošana pieaugušajiem, jaunatnes čempionāta sistēmas pilnveidošana.

 

Nākotnē plānots Latvijas U-20 izlases vietas saglabāšana Pasaules čempionātā augstākajā divīzijā, Latvijas U-18 izlases vietas saglabāšana augstākajā divīzijā, Latvijas valstsvienības iekļūšana desmitniekā pasaules čempionātā (reitingā pakāpties līdz 8.vietai) , kā arī Sieviešu izlases 1. vietas izcīnīšana 1. Divīzijas B grupā.