VAS Latvijas gaisa satikse šodien atzīmē savu 25. dzimšanas dienu

21.10.2016 09:42:00

VAS Latvijas gaisa satikse šodien atzīmē savu 25. dzimšanas dienu kopš uzņēmuma reģistrēšanas Uzņēmumu reģistrā, informē Klientu Portfeļa Svētku monitorings.
Nodarbojoties ar aeronavigācijas pakalpojumu sniegšanu visiem gaisa telpas lietotājiem Rīgas lidojumu informācijas rajonā 2015. gadā uzņēmums palielināja lidojumu skaitu par 1,918 tūkstošiem, kopā pērn veidojot 245,264 lidojumus. Tas ir augstākais 1 kalendārā gada laikā reģistrētais lidojumu skaits uzņēmuma vēsturē.

2015. gadā uzņēmums turpināja stiprināt savu atpazīstamību un pozīcijas starptautiskajā vidē. Latvijas gaisa satiksmes uzņēmējdarbību galvenokārt nosaka Eiropas Vienotaisais gaisa telpas ietvars, kā arī Latvijas gaisa satiksmes starptautiskās saistības. Līdz ar to uzņēmums turpināja veidot sadarbību ar Zviedrijas un Dānijas funkcionālo gaisa telpas bloku, lai kopīgi izveidotu brīvo maršutu gaisa telpu.

 

Savas pastāvēšanas laikā visaugstāko apgrozījuma rādītāju uzņēmums sasniedza pērn, kad tas apgrozīja 24,965 milj. EUR, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 1,3%. Peļņa pērn palielinājās līdz 470,877 tūkst. EUR pēc nodokļu nomaksas. Uzņēmuma rentabilitātes rādītājs pagājušajā gadā pakāpās līdz 1.54 procenta punktiem. Latvijas gaisa satiksme aizvadītajā gadā veica 5,278 milj.EUR lielus nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā.

VAS Latvijas gaisa satiksme, kas pērn nodarbināja 354 darbiniekus, ir iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas bizness kopīgi veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā.