Mapon valdē izmaiņas. Spēcīgāk orientēsies uz ārvalstu tirgiem

08.11.2016 08:23:00

Izmaiņas reģistrētas Draugiem Group ietilpstošajā autoparka kontroles sistēmas uzņēmumā SIA Mapon.

Lursoft esošie dati rāda, ka SIA Mapon valdi atstājis valdes loceklis Ģirts Zariņš, bet uzņēmuma priekšsēdētāja amatā iecelts līdzšinējais uzņēmuma valdes loceklis Edmunds Riekstiņš. Kopā ar viņu valdē turpmāk darbosies trīs valdes locekļi – līdzšinējais Mapon Eksporta vadītājs Andris Dzudzilo, Ingus Rūķis, kurš ilgus gadus Draugiem Group bijis atbildīgs par inovatīvu IT risinājumu izstrādi, un Dāvis Siksnāns, kura kompetencē ietilps produktu virzīšana ārvalstu tirgos, izmantojot interneta mārketinga risinājumus.

Kā norāda Draugiem Group runasvīrs Jānis Palkavnieks, minētās izmaiņas uzņēmuma valdē veiktas, jo nākotnē tas iecerējis vairāk orientēties uz ārvalstu tirgiem. Ja līdz šim uzņēmuma valdei bijusi uzraudzības funkcija, tad tagad tā ir koleģiāla (komandas) pārvalde, kur katram ir sava atbildība.

Aizvadītajā pārskata gadā SIA Mapon apgrozījums palielinājies par 24,98%, sasniedzot 2,33 milj.EUR , savukārt peļņa kāpusi par 11,15%, pieaugot līdz 435,31 tūkst.EUR.

Iesniegtajā gada pārskatā SIA Mapon vadība norāda, ka 2015.gadā uzņēmumam izdevies noturēt līderpozīcijas Latvijas tirgū un aktīvi piesaistīt partnerus ārvalstīs, stiprinot esošo partneru pozīcijas, kā arī piesaistot jaunus partnerus ASV, Kanādā un citās valstīs.

SIA Mapon reģistrēts 2006.gadā un sākotnēji strādājis ar nosaukumiem SIA Labo ideju darbnīca un SIA Izseko, savu pašreizējo vārdu iegūstot pirms pieciem gadiem. Aizvadītajā gadā uzņēmums nodokļos valsts budžetā samaksājis 535,95 tūkst.EUR (par 36,73% vairāk nekā gadu iepriekš), un ar darba vietām nodrošinājis 25 strādājošos.