RAUTAKESKO pārsaukta par Kesko Senukai Latvia

10.11.2016 06:55:00

Ievērojamas izmaiņas vakar, 9.novembrī, reģistrētas tirdzniecības nozarē strādājošajai AS RAUTAKESKO. Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka uzņēmums ieguvis jaunu nosaukumu, kā arī mainīts tā valdes un padomes sastāvs.

Lursoft izziņā esošā informācija rāda, ka 1996.gadā reģistrētais uzņēmums vakar pārsaukts par AS Kesko Senukai Latvia. Jānorāda, ka no uzņēmuma dibināšanas pirmsākumiem līdz pat 2002.gada aprīlim uzņēmums bijis zināms kā AS FANAAL, pēc tam laika periodā no 2002. gada līdz vakardienai nesot AS RAUTAKESKO vārdu.

Līdz ar izmaiņām no valdes atcelti uzņēmuma līdzšinējie valdes locekļi Alo Ivask un Veiko Parn, un viņu vietā turpmāk strādās lietuvietis Arvydas Šapola.

Jāpiebilst, ka atsevišķas izmaiņas skārušas arī AS Kesko Senukai Latvia padomes sastāvu. Padomes priekšsēdētāja amatu arī turpmāk ieņems Terho Jaakko Kalliokoski, bet padomes priekšsēdētāja vietnieka – Tommo Jarkko Kasurinen, savukārt par padomes locekļiem iecelti Jarno Samuli Kivinen, Artūras Rakauskas un Augustinas Rakauskas.

AS Kesko Senukai Latvia, izmantojot savu veikalu tīklu K-Rauta, Latvijā izplata būvniecības, mājas un dārza preces. Kā uzņēmums norādījis savā 2015.gada pārskatā, šogad tā mērķis bijis uzlabot procesu efektivitāti, kā arī uzlabot produktu piedāvājumu un paaugstināt veikalu atpazīstamību tirgū. Vienlaikus norādīts, ka sākot ar 31.martu uzņēmumu sagaida darbību sinhronizēšana saistībā ar Kesko vienošanos par uzņēmējdarbības centralizēšanu Baltijā būvmateriālu un mājokļa labiekārtošanas jomā ar UAB Senuku Prekybos.

Aizvadītajā gadā AS Kesko Senukai Latvia apgrozījusi 51,95 milj.EUR, gadu noslēdzot ar 2,03 milj.EUR zaudējumiem. Jānorāda, ka ar zaudējumiem uzņēmums strādājis jau kopš 2007.gada.