No Rīgas Juridiskās augstskolas valdes atcelta Kitija Freija

21.12.2016 10:27:00

Šā gada 19. decembrī, no SIA “Rīgas Juridiskā augstskola” valdes atcelta tās locekle Kitija Freija, savukārt viņas vietā iecelts īrs Bernhard Mel Kenny.

Kitija Freija augstskolas valdi pārstāvēja no 2014. gada 18. marta, savukārt Īrijas pilsonis pašreiz būs jau otrais ārvalstu valdes loceklis uzņēmumā, līdzās George Ulrich no Dānijas.

Rīgas Juridiskā augstskola sniedz akadēmisko augstāko izglītību un par tās īpašniekiem ar 76% augstskolas kapitādaļu reģistrēta Latvijas Universitāte un 24% kapitādaļu nodibinājums Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS. Augstskola atrodas Strēlnieku ielā 4k-2 Rīgā.

No 2015. gada septembra līdz 2016. gada oktobrim Rīgas Juridiskajā augstskolā akadēmisko un profesionālo grādu saņēma 50 studenti no Latvijas un 11 studenti no ārvalstīm (ASV, Austrijas, Azerbaidžānas, Dienvidsudānas, Gruzijas, Kambodžas, Krievijas, Ukrainas un Vācijas). Maģistra grādi tika piešķirti programmās – Pārrobežu komerctiesības, Starptautiskās publiskās tiesības un cilvēktiesības, Eiropas Savienības tiesības un politika, Tiesības un finanses, Juridiskā lingvistika un Starptautiskās un Eiropas tiesības.

Rīgas Juridiskā augstskola pērn strādājusi ar 2,54 miljonu eiro lielu apgrozījumu un nopelnījusi 19,56 tūkstošus eiro, kas ir par 57,75 tūkstošiem mazāk kā gadu iepriekš.

Augstskolā pērn strādājuši 39 darbinieki un tā valsts kopbudžetā samaksājusi 460,22 tūkstošus eiro.