Tukuma piena valdē pārvēlēts Otto Tamme

22.12.2016 14:40:00

Vakar reģistrētas izmaiņas AS “Tukuma piens” amatpersonās. Valdē pārvēlēts Igaunijas pilsonis Otto Tamme, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka O. Tamme uzņēmuma valdi pārstāvējis vairākkārt, jau no 1998. gada un šobrīd ir vienīgais valdes loceklis.
O. Tamme kā valdes loceklis pārstāv arī tādus uzņēmumus kā kooperatīvā savienība “Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība”, SIA “RENCĒNU PIENS” un biedrību “GTK Baltais”. Savukārt kā padomes priekšsēdētājs darbojas uzņēmumā AS “LAUMA LINGERIE”.

AS “Tukuma piens” plašāk sabiedrībai pazīstams kā produktu zīmola “Baltais” ražotājs un izplatītājs.
Uzņēmums dibināts 1996. gadā un savu juridisko adresi reģistrējis Tukumā, Jelgavas ielā 7.

AS “Tukuma piens” neto apgrozījums pērn sasniedza 46,91 miljonu eiro, kas ir par 11,8% mazāk kā 2014. gadā, tomēr tas ļauj uzņēmumam ierindoties Dienas Biznesa un Lursoft veidotā TOP500 149. vietā. Savukārt uzņēmuma peļņa pārskata periodā bijusi 518,42 tūkstoši eiro un tā sarukusi gandrīz 4 reizes, ja salīdzina ar gadu iepriekš.

Uzņēmuma vadības ziņojumā rakstīts, ka Tukuma piens sadarbojas ar vairāk kā 225 piena piegādātājiem , galvenokārt pienu iepērkot Kurzemē un Zemgalē.

2015. gadā AS “Tukuma piens” uzsācis ražot vairākus jaunus produktus zem zīmola “Baltais”, piemēram, Islandes jogurtu Skyr un Krēmsieru. Paplašināts tika arī jau ierasto produktu garšu klāsts.