Šveicietis Rudolfs Meroni kļūst par AS Baltijas Ekspresis padomes priekšsēdētāju

25.01.2017 15:46:00

Š.g. 23. janvārī fiksētas nozīmīgas izmaiņas AS “Baltijas Ekspresis” padomē. Par tās priekšsēdētāju kļuvis šveicietis Rudolfs Meroni, padomē pārvēlēts Aivars Gobiņš, kurš turpmāk pildīs padomes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus, bet padomes locekles amatu ieņems Ukrainas pilsone Lidiia Khytrychenko, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Stāsts par Rudolfu Meroni ir gaužām interesants un viņa vārds galvenokārt tiek saistīts ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Kā savulaik publicēja vairāki plašsaziņas līdzekļi, advokāts R. Meroni jau ilgus gadus bijis saistīts ar Ventspils uzņēmējiem. Meroni vārds parādās arī slavenajā AS “Latvenergo” 3 miljonu lietā, tomēr pašreiz Meroni darbojas Lemberga nu jau oponentu pusē.  

Rudolfa Meroni ietekme sabiedrībā krietni pieauga 2008. gadā, kad pēc izmeklēšanas pret Aivaru Lembergu, viņš kļuva par A. Lemberga naftas biznesa akciju glabātāju vairāku miljonu eiro vērtībā.
Zīmīgi, ka R. Meroni vārds figurē līdzās tādām sabiedrībā zināmām un skandalozām personām kā Ansis Sormulis un Grigorijs Lučanskis.

Lursoft datubāzēs pieejamā informācija liecina, ka pašreiz R. Meroni kā padomes priekšsēdētājs darbojas arī tādos Latvijas biznesa milžos kā AS “Ventbunkers”, AS “Ventspils tirdzniecības osta”, AS “Latvijas Naftas Tranzīts”, AS “Kālija parks” un citos augsta ranga uzņēmumos, kas galvenokārt bāzēti Ventspilī.

Tāpat kā R. Meroni, arī Aivars Gobiņš ieņem augstus amatus valstī nozīmīgos uzņēmumos – AS “Ventbunkers”, AS “Kālija parks”, AS “Ventspils tirdzniecības osta”, u.c.

Savukārt Lidiia Khytrychenko, kas dzimusi 1988.gadā, bez jaunā amata Baltijas Ekspresī darbojas arī jau vairākkārt minētajā uzņēmumā Ventbunkers, kā arī R. Meroni sievas Lyubov Meroni  savulaik (līdz 2013.gadam) pārstāvētajā uzņēmumā SIA “MS Konsultanti”, kas tikai liecina, ka R. Meroni arvien vairāk uzņēmumos cenšas piesaistīt savus cilvēkus.

AS “Baltijas Ekspresis” ir privāts licencēts un sertificēts dzelzceļa kravu pārvadātājs Latvijas Republikā kopš 1998. gada, kas reģistrēts Ventspilī, Sanatorijas ielā 29.

Līdz ar izmaiņām AS “Baltijas Ekspresis” padomē, to atstājuši Olafa Berķa dēls Nauris Berķis, Jeļena Biktaševa, Alvis Hāze un Jānis Hāze.

AS “Baltijas Ekspresis” jau gandrīs 9 gadus reģistrēts nodrošinājums – mantas arests, kas attiecas uz Aivaram Lembergam, Anrijam Lembergam un Līgai Lembergai piederošajām 30,256% patiesā labuma guvēju tiesībām AS “Baltijas Ekspresis”, kuras izriet no AS “Ventbunkers”, AS “Kālija parks”, AS “Ventspils Tirdzniecības osta” un SIA “Ventplac” piederošajām pamatkapitāla daļām. Arests uzlikts 2008. gada 14. februārī, tomēr jau pēc pāris mēnešiem, tā paša gada 2. jūlijā atcelts arests Līgai Lembergai piederošajām 10,11% patiesā labuma guvēja tiesībām.

2015. gada periodā AS “Baltijas Ekspresis” neto apgrozījums bijis 39,87 miljoni eiro, bet peļņa pēc nodokļu nomaksas sastādīja 4,5 miljonus eiro.