SIA “RBSSKALS Būvvadībai” piemērots nodrošinājums

15.02.2017 15:00:00

Būvniecības grupas “RBSSKALS” uzņēmumam SIA “RBSSkals Būvvadība”, kurš atrodas tiesiskās aizsardzības procesā, šī gada 13.februārī piemērots nodrošinājums, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

 

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes lēmumu par nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu SIA “RBSSKALS Būvvadība” piemērots aizliegums komerķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Uzņēmumu reģistra Komercķīlu reģistrā. VID informācija liecina, ka SIA “RBSSKALS Būvvadība” šī gada 7.februārī bija nodokļu parāds 83,6 tūkstošu eiro apjomā.

 

SIA “RBSSKALS Būvvadība” nodarbojas ar būvniecības projektu izstrādāšanu un dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecību. Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 2016.gada 9.septembrī ierosināja uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu un pērn 16.decembrī par procesa administratoru iecēla Jāni Bērziņu.

 

Lursoft informācija liecina, ka 2015.gadā SIA “RBSSKALS Būvvadība” apgrozījums bija 20,994 miljoni eiro un uzņēmums strādāja ar zaudējumiem 539 tūkstošu eiro apjomā. 2015.gada pārskatā uzņēmums norādīja, ka Latvijas būvniecības tirgum raksturīgās krasās cenu svārstības, kā arī nepietiekamais pieprasījums pēdējo trīs gadu periodā būtiski apgrūtina stabilas un rentablas darbības nodrošināšanu.

 

Savukārt citam “RBSSKALS” grupas uzņēmumam, SIA “Zemgales Meliorācija”, 13.februārī reģistrētas izmaiņas amatpersonās. No valdes locekļa pienākumu veikšanas atcelts Edgars Jurševics, un viņa vietā par valdes locekli iecelts Andris Treijs. Arī SIA “Zemgales Meliorācija” pasludināts tiesiskās aizsardzības process.

 

SIA “RBSSSKALS Būvvadība” un SIA “Zemgales Meliorācija” īpašnieki caur uzņēmumu SIA “RBSSKALS Holding” ir Māris Saukāns un Andris Treijs.