Andris Lukstiņš turpinās vadīt CSDD

20.02.2017 11:00:00

Valsts akciju sabiedrības “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš 17.februārī atkārtoti pārvēlēts amatā un turpinās vadīt CSDD vēl piecus gadus, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Līdz ar Lukstiņu CSDD valdē atkārtoti pārvēlēts arī Imants Paeglītis.

Bez Lukstiņa un Paeglīša CSDD valdē darbojas Jānis Kancēvičs un Jānis Golubevs.

CSDD nodarbojas ar transportlīdzekļu reģistrāciju, autovadītāju kvalifikācijas eksāmenu pieņemšanu un vadītāja apliecību izsniegšanu, tehniskās apskates nodrošināšanu, kā arī veido un uztur transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistru. CSDD nodrošina arī Rīgas Motormuzeja, tā Bauskas filiāles un Biķernieku kompleksās sporta bāzes darbību.

Lukstiņš vada CSDD jau teju 20 gadus - no 1997.gada, kad uzņēmums dibināts, liecina “Lursoft” izziņa.

CSDD valdes locekļus ievēl amatā uz pieciem gadiem. Iepriekš valdes locekļa pilnvaru termiņš bija trīs gadi, taču 2015.gada 30.decembrī tika mainīti uzņēmuma statūti, pagarinot valdes locekļa pilnvaru termiņu uz pieciem gadiem.

CSDD apgrozījums 2015.gadā bija par 6% lielāks nekā 2014.gadā un sasniedza 39,365 miljonus eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija par 13% lielāka - 1,514 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.