Reģistrētas izmaiņas SIA “Konekesko Latvija” īpašniekos un padomē

27.02.2017 11:31:00

24.februārī reģistrētas izmaiņas lauksaimniecības mašīnu, iekārtu un to piederumu tirgotāja SIA “Konekesko Latvija” īpašniekos un padomē, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Uzņēmuma līdzšinējais vienīgais īpašnieks Somijas “Konekesko Oy” pārdevis 45% uzņēmuma kapitāldaļu Dānijas uzņēmumam “DAVA Agravis Machinery Holding A/s”, liecina “Lursoft” izziņa.

Līdz ar izmaiņām uzņēmuma dalībniekos, iecelta arī jauna padome piecu locekļu sastāvā. Uzņēmuma padomē turpmāk darbosies Antti Johannes Merilainen un Juha Antero Rytkonen, kuri tajā darbojās jau iepriekš, savukārt no jauna padomē iecelti Henning Haahr, Christian Junker un Riku Petteri Korpela. Iepriekš SIA "Konekesko Latvija" padomē darbojās septiņi padomes locekļi.

SIA “Konekesko Latvija” apgrozījums 2015.gadā bija 41,811 miljoni eiro un uzņēmuma peļņa bija 1,511 miljoni eiro. Uzņēmums nordabināja vidēji 91 darbinieku un nodokļos valsts budžetā iemaksāja 7,068 miljonus eiro.

1999.gada jūnijā dibinātais KONEKESKO LATVIJA ir iekļauts "Lursoft" un laikraksta "Dienas bizness" kopīgi veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā.