“Huawei Technologies Latvia” valdes priekšsēdētāju apstiprina amatā uz jaunu termiņu

17.03.2017 09:30:00

SIA “Huawei Technologies Latvia” valdes priekšsēdētājs Shengli Wang ceturtdien, 16.martā, apstiprināts amatā uz jaunu termiņu un tādējādi turpinās vadīt uzņēmumu, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Ķīnas pilsonis Shengli Wang iecelts par SIA “Huawei Technologies Latvia” valdes priekšsēdētāju 2013.gada novembrī. Bez viņa uzņēmuma valdē strādā vēl divi Ķīnas pilsoņi - Tang Xiaoming un Peng Qiuen, kuri valdē iecelti šī gada janvārī.

SIA “Huawei Technologies Latvia” ir telekomunikāciju uzņēmums, kas Latvijā izplata zīmola “Huawei” telekomunikācijas iekārtas, patēriņa preces un pakalpojumu risinājumus.

SIA “Huawei Technologies Latvia” dibināts 2005. gadā un tā sākotnējais īpašnieks ar 60 tūkstošu eiro ieguldījumu uzņēmuma pamatkapitālā bija Honkongā reģistrētais “Huawei Tech. Investment Co. Ltd.”. Trīs gadus vēlāk par uzņēmuma īpašnieku kļuva Nīderlandes uzņēmums “Huawei Technologies Cooperatief U.A.”, kas 2015. gada 3. jūnijā palielināja SIA “Huawei Technologies Latvia” pamatkapitālu līdz 85,4 tūkstošiem eiro.

Uzņēmuma neto apgrozījums 2015.gadā sasniedza gandrīz 13 miljonus eiro un tas strādāja ar 585 tūkstošu eiro lieliem zaudējumiem.2015.gadā uzņēmumā strādāja 10 darbinieki un valsts kopbudžetā tas samaksājis 2,84 miljonus eiro.