Pārtikas ražotāja “Milda KM” apgrozījums pagājušajā gadā samazinājies par 10%

03.04.2017 15:02:00

Pārtikas ražotāja SIA “Milda KM” apgrozījums pagājušajā gadā samazinājies par 10% un bija 2,635 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauguši par 25% un bija 95 tūkstoši eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

SIA “Milda KM” ražo un tirgo dārzeņu konservus, pamatēdienu un piedevas ar zīmoliem “Milda”, “GardiGan” un “Maija un Paija”. Lielāko daļu produkcijas kompānija pārdod Latvijā, bet līdz pat 25% no kopējā pārdošanas apjoma tā eksportē uz tādām valstīm kā Lielbritānija, Igaunija, Lietuva, Japāna, Austrālija.

Uzņēmums 2016.gada nogalē Latvijas tirgū atteicies no starpnieku pakalpojumiem produkcijas izplatīšanā un noslēdza sadarbības līgumus ar vadošajām tirdzniecības ķēdēm, uzsākot pirmās tiešās produkcijas piegādes. Pārņemot distribūcijas sistēmas organizāciju, uzņēmums vēlas uzlabot produktu apriti un veicināt produktu pieejamību veikalos, sacīts SIA “Milda KM” gada pārskatā.

Šogad pārtikas ražotājs plāno papildināt sortimentu ar jauniem produktiem un pastiprināt eksporta tirdzniecības kanālu attīstību.

2015.gadā SIA “Milda KM” apgrozījums bija 2,931 miljoni eiro un uzņēmuma zaudējumie bija 76,5 tūkstoši eiro.

SIA “Milda KM” dibināta 1995.gadā, tās pamatkapitāls ir 2,322 miljoni eiro un uzņēmums pastarpināti caur kompāniju SIA "GGV Invest" pieder vairākām privātpersonām - pa 31,77% tā kapitāldaļu pieder Gintam Čakānam, Jizhaku Rubanenko un Viesturam Kuļikovskim, bet atlikušie 4,69% pieder Gundaram Kuļikovskim.