Mazumtirgotājam “Prisma Latvija” iecelts jauns valdes priekšsēdētājs

04.04.2017 11:55:00

Mazumtirgotājam AS “Prisma Latvija” pirmdien, 3.aprīlī, iecelts jauns valdes priekšsēdētājs, kā arī veiktas citas izmaiņas gan uzņēmuma valdē, gan padomē, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Par valdes priekšsēdētāju iecelts uzņēmuma valdes loceklis Somijas pilsonis Marko Juhani Lievonen, un valdē no jauna iecelts Houni Hannu Tuomas.

Savukārt līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Jorma Johannes Vehvilainen atbrīvots no amata valdē un iecelts uzņēmuma padomē.

Bez Jorma Johannes Vehvilainen pārējie seši padomes locekļi atkārtoti apstiprināti padomes locekļu amatos. Uzņēmuma padomi turpinās vadīt Taavi Kalevi Heikkila, kā arī tajā tāpat kā līdz šim darbosies Heikki Tapani Hamalainen, Esko Tapani Jaaskelainen, Lars Harry Salonaho, Kimmo Juhani Simber un Jouko Seppo Armas Vehmas.

Latvijā šobrīd darbojas trīs “Prisma” lielveikali.

AS “Prisma Latvija” dibināta 2006.gadā un tās pamatkapitāls ir 7,45 miljoni eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Somijas kompānijai “SOK Liiketoiminta Oy”, kurai pieder veikali arī Somijā, Igaunijā, Lietuvā un Krievijā.

Mazumtirgotājs 2015.gadā strādāja ar 52,098 miljonu euro apgrozījumu 9,147 miljonu eiro lieliem zaudējumiem. Uzņēmums nodarbināja 474 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 2,929 miljonus eiro.