“Ķīpsalas peldbaseins” 2016.gadā strādājis ar 62 tūkstošu eiro peļņu

24.04.2017 13:43:00

Ķīpsalas peldbaseina sporta kompleksa apsaimniekotājs SIA “Ķīpsalas peldbaseins” pagājušajā gadā palielinājis apgrozījumu par 36% salīdzinājumā ar 2015.gadu un uzņēmumam izdevies strādāt ar peļņu, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

2016.gadā SIA “Ķīpsalas peldbaseins” apgrozījums sasniedza 906 tūkstošus eiro, bet tīrā peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 61,7 tūkstoši eiro. Gadu iepriekš, 2015.gadā, uzņēmuma apgrozījums bija 666 tūkstoši eiro un tas strādāja ar 16,8 tūkstošu eiro zaudējumiem.

SIA “Ķīpsalas peldbaseins” pagājušajā gadā nodokļos valsts budžetā kopumā samaksājis 294 tūkstošus eiro, kas ir par 24% vairāk nekā 2015.gadā, liecina “Lursoft” informācija.

Pagājušajā gadā ieņēmumi no baseina pakalpojumiem veidoja lielāko daļu uzņēmuma apgrozījuma - 784 tūkstošus eiro, kas bija par 39% vairāk nekā 2015.gadā. Uzņēmuma gada pārskatā norādīts, ka straujais pieaugums saistīts ar zemo ieņēmumu līmeni 2015.gadā, kad notika peldbaseina rekonstrukcijas darbi un tāpēc vairākus mēnešus peldbaseins bija slēgts.

SIA “Ķīpsalas peldbaseins” pagājušajā gadā palielinājis pakalpojumu maksu mazā baseina peldētapmācību nodarbībām un mainījis atsevišķas cenu kategorijas lielajam baseinam, tādējādi palielinot ieņēmumu bāzi, kas nav saistīta ar mātes uzņēmuma - Rīgas Tehniskās universitātes - studentu sporta nodarbībām.

Šogad Ķīpsalas peldbaseina sporta kompleksā tiks uzņemtas vairākas starptautiskas sacensības - Baltijas valstu čempionāts peldēšanā, pasaules strādājošo sporta spēles, kā arī ikgadējais Latvijas čempionāts peldēšanā un Latvijas atklātais čempionāts vecmeistariem.

Taču, tā kā no 2017.gada septembra plānots atcelt obligātās sporta nodarbības Rīgas Tehniskās universitātes studentiem, peldbaseina ieņēmumi no studentu nodarbībām varētu samazināties divas reizes.

SIA “Ķīpsalas peldbaseins” gada pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Ķīpsalas peldbaseins” reģistrēts 2000.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 212 006 eiro un vienīgais īpašnieks ir Rīgas Tehniskā universitāte.

Ķīpsalas peldbaseina sporta kompleksā ietilpst lielais peldbaseins, kas atbilst starptautiskās peldēšanas federācijas prasībām, mazais peldbaseins, kas nodrošina peldētapmācību bērniem no 2 gadu vecuma, aerobikas un trenažieru zāles, klinšu kāpšanas siena, zāle ārstnieciskajai vingrošanai un boksa zāle.