“Rankas piens” pagājušajā gadā saglabā apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī

03.05.2017 12:50:00

Piena produktu ražotājs AS “Rankas piens” 2016.gadā strādājis ar neto apgrozījumu 3,789 miljonu eiro apjomā, kas ir iepriekšējā gada līmenī, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājusies par 46% un bija 13 tūkstoši eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Uzņēmums norāda, ka no pagājušā gada jūlija strauji pieauga piena iepirkuma cenas, kas būtiski palielināja produkcijas ražošanas pašizmaksu. Pamatojoties uz līgumu nosacījumiem ar lielveikaliem, produkcijas pārdošanas cenas gan palika nemainītas.

Pagājušajā gadā AS “Rankas siers” licis uzsvaru uz pamatdarbību - ražošanu, un kāpinājis eksportētās produkcijas apjomu, kas sasniedza 17% no uzņēmuma neto apgrozījuma. Galvenais piena produktu ražotāja eksporta tirgus ir Polija.

Šogad uzņēmums iecerējis uzsākt eksportu uz Ķīnu. Pagājušajā gadā AS “Rankas piens” veica nepieciešamo sertificēšanas procesu. Ķīnā iecerēts pārdot svaiga siera bumbiņas, kuru ražošanai uzņēmums šogad plāno iegādāties jaunu iekārtu.

Uzņēmums ilgtermiņā vēlas palielināt eksportu līdz 50% no kopējiem ieņēmumiem, apgūstot Ķīnas, Polijas, Vācijas, Baltkrievijas un Kazahstānas tirgu. Tāpat AS “Rankas piens” plāno palielināt uzņēmuma rentabilitāti, piedāvājot jaunus produktus ar augstu pievienoto vērtību.

2016.gadā AS “Rankas piens” nodokļos valsts budžetā samaksāja 252,2 tūkstošus eiro, kas bija par 30% mazāk nekā 2015.gadā. Uzņēmums pagājušajā gadā nodarbināja 94 darbiniekus.

Sīkākai uzziņai AS “Rankas piens” gada pārskats pieejams “Lursoft”.

AS “Rankas piens” reģistrēts 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 065 000 eiro. 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3,785 miljoni eiro un pēc nodokļus nomaksas tas nopelnīja 24 tūkstošus eiro.