Reģistrētas izmaiņas “Latvijas Centrālais depozitārijs” padomē

03.05.2017 14:33:00

AS “Latvijas Centrālais depozitārijs” padomē otrdien, 2.maijā, apstiprinātas izmaiņas, ieceļot jaunu locekli - Igoru Meļņikovu, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Meļņikovs padomē apstiprināts, padomes locekļa amatu atstājot Reinim Rubenim. “Lursoft” informācija liecina, ka šis ir vienīgais amats, ko Meļņikovs šobrīd ieņem kādā Latvijas uzņēmumā.

Pārējie līdzšinējie padomes locekļi - Teuvo Rossi, Arminta Saladžiene, Uldis Upenieks un Christina Werner apstiprināti uz jaunu pilnvaru termiņu.

AS “Latvijas Centrālais depozitārijs” uzskaita, glabā un veic norēķinus par visiem Latvijā publiskā apgrozībā esošajiem (biržā iekļautiem) vērtspapīriem, kā arī par vērtspapīriem, kas netiek kotēti biržā. Tam ir Nacionālā depozitārija statuss.

AS “Latvijas Centrālais depozitārijs” reģistrēts 1995.gadā. Tā pamatkapitāls ir 5 963 000 eiro un tas pilnībā pieder fondu biržai AS “Nasdaq Riga”.

2016.gadā depozitārija neto apgrozījums bija 2,644 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 683 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja 19 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 615 tūkstošus eiro, kas ir par 24% vairāk nekā 2015.gadā.