Degvielas vairumtirgotājs “Pirmas” pagājušajā gadā uzņem apgriezienus

10.05.2017 10:06:00

Naftas produktu tirgotājs SIA “Pirmas” 2016.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 146,146 miljoniem eiro, tādējādi tā ieņēmumi pieauguši 15 reizes salīdzinājumā ar 2015.gadu. Savukārt uzņēmuma pārskata gada peļņa pēc nodokļiem gandrīz dubultojusies un bija 887 tūkstoši eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

SIA “Pirmas” apgrozījums 2015.gadā bija 9,692 miljoni eiro un tā tīrā peļņa bija 497 tūkstoši eiro.

SIA “Pirmas” reģistrēta 2013.gada oktobrī un uzņēmums veic piegādes degvielas uzpildes stacijām gan Latvijā, gan Lietuvā, kā arī realizē degvielu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas degvielas vairumtirgotājiem.

Kompānijas klientu vidū ir privātpersonas un uzņēmumi, kuriem tā piegādā gāzi un apkures dīzeļdegvielu, kā arī lauksaimnieki, kuriem tā piegādā dīzeļdegvielu.

Lielāko daļu - 143,988 miljonus eiro jeb 98% - no SIA “Pirmas” apgrozījuma pērn veidoja ieņēmumi tieši no degvielas vairumtirdzniecības. Vēl uzņēmuma ieņēmumus veido degvielas pārvadājumi, Olaines naftas bāzes termināļa apkalpošanas pakalpojumi, kā arī degvielas uzglabāšanai paredzētu noliktavu un rezervuāru iznomāšana.

Uzņēmumā pagājušajā gadā strādāja 64 darbinieki un tas nodokļos valsts budžetā samaksāja 51,153 miljonus eiro, ierindojot to starp lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī.

Šogad SIA “Pirmas” plāno piedalīties konkursā par iespējām uzglabāt valsts stratēģiskās degvielas rezerves, kā arī turpinās jaunu klientu piesaisti, lai palielinātu neto apgrozījumu.

Sīkākai uzziņai uzņēmuma gada pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Pirmas” pamatkapitāls ir 10 tūkstoši eiro un tās dalībnieki ir trīs Lietuvas degvielas kompānijas - UAB “Spectator”, kuram pieder 60% uzņēmuma kapitāldaļu, kā arī ar degvielas tirdzniecību saistītās UAB “Frater” un UAB “Jorūna”, kurām katrai pieder pa 20% SIA “Pirmas” kapitāldaļu un kuras ir starp cita Latvijas degvielas tirgotāja SIA “Akselss” dalībniekiem.