“Apranga” pērn palielināja peļņu par 70%

12.05.2017 11:09:00

Apģērbu, apavu un aksesuāru mazumtirgotājs SIA “Apranga” pagājušajā gadā palielināja uzņēmuma peļņu pēc nodokļiem par 70% salīdzinājumā ar 2015.gadu un pārskata gadā nopelnīja 279 tūkstošus eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums pieauga par 1% un bija 18,863 miljoni eiro.

Lai arī uzņēmums paplašinājis darbību, tas 2016.gada pārskatā atzīmē, ka kopumā sabiedrībai pagājušais pārskata gads ir bijis salīdzinoši sarežģīts.

Apģērbu tirgū joprojām pieaug konkurence un samazinājusies ārvalstu pircēju plūsma, tāpēc tirgotājam nav izdevies sasniegt plānotos pārdošanas un peļņas apjomus.

SIA “Apranga” pagājušajā gadā atvēra trīs jaunus veikalus - zīmola “Karen Millen” veikalu tirdzniecības centrā “Galerija Centrs” un zīmolu “Sandro” un “Maje” veikalus tirdzniecības centrā “Spice”. Savukārt tirdzniecības centrā “Galleria Riga” pēc rekonstrukcijas jaunās un plašākās telpās atklāts veikals “Mango”.

Šogad SIA “Apranga” strādās, lai panāktu apgrozījuma pieaugumu par 5% līdz 8%. Uzņēmuma galvenās prioritātes būs pārdošanas apjoma pieaugums un rentabilitātes palielināšana.

2016.gadā uzņēmums nodarbināja 251 darbinieku un nodokļos valsts budžetā samaksāja 4,47 miljonus eiro.

Sīkākai uzziņai uzņēmuma gada pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Apranga” dibināta 2002.gadā, tās pamatkapitāls ir 2 134 260 eiro un uzņēmums pilnībā pieder Lietuvas tirgotājam APB “Apranga”.