Ilze Pīlēna atstāj “Vīna studija” valdes priekšsēdētājas amatu

25.05.2017 14:04:00

Ilze Pīlēna atstājusi alkoholisko dzērienu mazumtirgotāja un vairāku vīna bāru īpašnieka SIA “Vīna studija” valdes priekšsēdētājas amatu, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Izmaiņas uzņēmumu reģistrē iegrāmatotas trešdien, 24.maijā. Uzņēmuma valdē turpina strādāt Linda Aldiņa un Kārlis Andersons.

Ilze Pīlēna bija SIA “Vīna studija” valdes priekšsēdētāja kopš 2015.gada. Iepriekš viņa bijusi padomes priekšsēdētāja vietniece koncernā AS “UPB”, kas līdz šī gada janvārim bija SIA “Vīna studija” vienīgais īpašnieks. Šobrīd SIA “Vīna studija” pieder SIA “Piazza Italiana”, kuras lielākais īpašnieks ar 99% kapitāldaļu ir Kiprā reģistrētā kompānija “Nolefe Enterprises Limited”, kam Rīgā pieder vairākas viesnīcas.

SIA “Vīna studija” apvieno sevī vīna veikala, vīna bāra un vīna skolas konceptu Latvijā. Pagājušajā gadā uzņēmuma bija piecas vīna tirdzniecības vietas, no kurām četras bija Rīgā un viena - Liepājā.

2016.gadā uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 1% un bija 3,066 miljoni eiro, savukārt tā peļņa pēc nodokļu nomaksas pieauga gandrīz divas reizes un bija 118 tūkstoši eiro.

SIA “Vīna studija” pērn nodarbināja 62 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā nomaksās 434 tūkstošus eiro, kas bija par 13% vairāk nekā 2015.gadā.