“Ceļu satiksmes drošības direkcija” pērn dubulto peļņu

16.06.2017 09:54:00

Valsts akciju sabiedrība “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) 2016.gadā dubultojusi peļņu pēc nodokļu nomaksas un tā bija 2,996 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma apgrozījums, salīdzinot ar 2015.gadu, pieaudzis par 10,3% un bija 43,654 miljoni eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

CSDD peļņas palielinājumu skaidro ar biroja ēkas Miera ielā 25 pārdošanu par 1,4 miljoniem eiro un Rīgas Motormuzeja darbības atjaunošanu pilnā apmērā.

Lielāko daļu jeb 23,298 miljonus eiro no CSDD apgrozījuma pērn veidoja ieņēmumi no transportlīdzekļu tehniskās uzraudzības, un tas bija pieaugums par 12,7% salīdzinājumā ar 2015.gadu. 2016.gadā CSDD veicis 736 648 pamatpārbaudes un 280 194 atkārtotās pārbaudes.

Otrs lielākais ieņēmumu avots ir transportlīdzekļu reģistrācijas pakalpojumu sniegšana, kas pērn pieauga par 4%, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu un veidoja 10,531 miljonu eiro.  

Savukārt ieņēmumi no transportlīdzekļu vadītāju kvalifikācijas eksāmenu un vadītāja apliecību noformēšanas pērn bija 5,697 miljoni eiro, kas bija par 8% mazāk nekā gadu iepriekš. CSDD norāda, ka samazinājums saistīts ar izsniegto vadītāja apliecību apjoma samazināšanos, jo 2016.gadā derīguma termiņš beidzās ievērojami mazākam skaitam apliecību nekā iepriekšējos gados.

Pērn CSDD pabeidza Rīgas Motormuzeja ēkas rekonstrukcijas darbus un muzejs atsāka savu darbību 1.jūlijā. Pusgada laikā to apskatīja 100 000 apmeklētāji.

Savukārt Biķernieku kompleksajā sporta bāzē pērn jūlijā tika atklāta jaunuzbūvētā 1,3 kilometru garā rallijkrosa trase, kas atbilst jaunākajiem Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) standartiem.

Oktobra sākumā šajā trasē notika augstākā ranga sacensības, kādas līdz šim sarīkotas Latvijā - FIA pasaules rallijkrosa čempionāta desmitais posms, kas tika atzīts par labāko pasaules čempionāta posmu visā 2016.gada sezonā.

CSDD nākamajos gados plāno turpināt sniegt efektīvus, drošus un kvalitatīvus pakalpojumus, īpaši pievēršot uzmanību elektronisko pakalpojumu attīstībai un paplašināšanai. Šogad arī iecerēti vairāki pārbūves darbi - Rīgas kravas transportlīdzekļu tehniskās apskates vietā, Rīgas nodaļas administratīvajā ēkā Bauskas ielā, kā arī Valmieras un Ogres nodaļās.

Sīkākai uzziņai CSDD 2016.gada pārskats pieejams “Lursoft”.

 

CSDD nodarbojas ar transportlīdzekļu reģistrāciju, autovadītāju kvalifikācijas eksāmenu pieņemšanu un vadītāja apliecību izsniegšanu, tehniskās apskates nodrošināšanu, kā arī veido un uztur transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistru. CSDD nodrošina arī Rīgas Motormuzeja, tā Bauskas filiāles un Biķernieku kompleksās sporta bāzes darbību.

 

2015.gadā CSDD apgrozījums bija 39,591 miljons eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,514 miljoni eiro.