“Jeld-Wen Latvija” pērn ievērojami kāpina apgrozījumu un strādā ar peļņu

26.06.2017 08:52:00

Finiera lokšņu un koka paneļu ražotāja SIA “Jeld-Wen Latvija” apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 72,233 miljonus eiro, kas bija par 18,4% vairāk nekā gadu iepriekš, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Turklāt uzņēmums atgriezies pie peļņas - tā pēc nodokļiem pērn bija 1,316 miljoni eiro pretēji zaudējumiem 922 tūkstošu apjomā 2015.gadā.

SIA “Jeld-Wen Latvija” pamatā saražoto produkciju pārdod “Jeld-Wen” grupas uzņēmumiem. Tādējādi galvenais iemesls apgrozījuma pieaugumam pērn bijis grupas uzņēmumu pārdošanas apjomu palielinājums. Pieaugot apgrozījumam, pieaugusi arī peļņa.

Pagājušajā gadā uzņēmuma kokšķiedras plātņu rūpnīcas darbs turpinājās, attīstot sadarbību ar citiem “Jeld-Wen” grupas uzņēmumiem Eiropā, kā arī meklējot jaunus sadarbības partnerus ārpus grupas.

Savukārt uzņēmuma durvju rūpnīca turpināja attīstīt ārdurvju ražošanu, kā arī ieguldīja ražošanas iekārtās jaunajā ražošanas ēkā, kas pabeigta 2015.gadā, lai veicinātu ražošanas attīstību šogad. Uzņēmumam vēl pieder rūpnīca Dobelē, kas turpināja ražo durvju rāmjus.

SIA “Jeld-Wen Latvija” pērn nodarbināja 518 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā nomaksāja 1,753 miljonus eiro. 

Sīkākai uzziņai SIA “Jeld-Wen Latvija” 2016.gada pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Jeld-Wen Latvija” dibināts 1994.gadā un nodarbojas ar durvju plākšņu, durvju un ar tām saistīto komponentu ražošanu un pārdošanu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 71 143 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Dānijā reģistrētā kompānija “Jeld-Wen” AS, kas savukārt pieder AS kompānijai “Jeld-Wen Intenrational Holding Inc.”.

 

2015.gadā SIA “Jeld-Wen Latvija” neto apgrozījums bija 60,997 miljoni eiro un tās zaudējumi bija 922 tūkstoši eiro.