Reģistrē uzņēmumu Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja ēkas būvniecības projekta realizācijai

03.07.2017 08:06:00

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā reģistrēts uzņēmums SIA “LMOCA Building”, kura vienīgais dibinātājs un dalībnieks ir nodibinājums “Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds” un kura mērķis ir realizēt jaunā mākslas muzeja būvniecības projektu, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Uzņēmuma parakstītais pamatkapitāls ir 3 000 000 eiro; tā apmaksātais pamatkapitāls ir 1 500 000 eiro, bet pārējos 1 500 000 eiro paredzēts iemaksāt uzņēmuma bankas kontā gada laikā kopš tā ierakstīšanas komercreģistrā - 2017.gada 27.jūnijā.

SIA “LMOCA Building” valdē iecelti divi locekļi - tā valdes priekšsēdētājs ir “Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonda” valdes priekšsēdētājs, AS “ABLV bank” un nodibinājuma “ABLV Charitable Foundation” valdes loceklis Romans Surnačovs. Otrs valdes loceklis ir Aleksejs Santalovs.

Uzņēmums arī izdevis prokūru, par prokūristi ieceļot “Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonda” valdes locekli Elīnu Vikmani, kurai ir tiesības pārstāvēt SIA “LMOCA Building” ar vismaz vienu valdes locekli.

SIA “LMOCA Building” nodrošinās Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecības iecerei nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, būvprojekta izstrādi, saskaņošanu un būvdarbu uzsākšanai nepieciešamo atļauju saņemšanu valsts un pašvaldību iestādēs.

Uzņēmums organizēs būvniecības procesu, būvdarbu pasūtīšanu un līgumu slēgšanu ar būvniekiem. Savukārt pēc būvniecības pabeigšanas, SIA “LMOCA Building” nodrošinās muzeja ēkas pārvaldīšanu un attīstību, kā arī muzeja infrastruktūras uzturēšanu, paredz jaundibinātā uzņēmuma statūti.

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju plānots būvēt Rīgā, Mihaila Tāla ielā 4. Idejas īstenošanai “ABLV Charitable Foundation” un “Borisa un Ināras Teterevu fonds” 2014.gadā nodibināja “Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fondu”. Saskaņā ar tā brīža aplēsēm, muzeja būvniecība varētu izmaksāt aptuveni 30 miljonus eiro un šo finansējumu apņēmies piesaistīt “Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds”.