Valērijs Belokoņs atgriežas “Belokon Holdings” padomē

07.07.2017 08:03:00

Belokoņu ģimenes investīcijas pārvaldošās holdingkompānijas AS “Belokon Holdings” valdē un padomē notikušas izmaiņas, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

No AS “Belokon Holdings” padomes, kuru līdz šim veidoja trīs padomes locekļi un kuras priekšsēdētājs bija Vilorijs Belokoņs, atbrīvotas līdzšinējās locekles Diāna Belokoņa un Vlada Belokoņa un padomē atgriezies holdingkompānijas lielākais akcionārs Valērijs Belokoņs.

Valērijs Belokoņs iecelts par padomes priekšsēdētāju, bet viņa brālis Vilorijs Belokoņs tagad kļuvis par padomes priekšsēdētāja vietnieku.

Valērijs Belokoņs, kuram pieder 90% AS “Belokon Holdings” akciju, iepriekš bijis holdingkompānijas gan valdes, gan padomes priekšsēdētājs, taču kopš 2005.gada nav bijis amatpersona šajā uzņēmumā.

Arī uzņēmuma valdē reģistrētas izmaiņas - līdzšinējā valdes locekle Ilona Drikina, kura šo amatu ieņēmusi kopš 2005.gada, iecelta par valdes priekšsēdētāju. Holdingkompānijas valdi atstājis Michael Yaacov Sheitelman un viņa vietā par valdes locekli iecelts Jurijs Lavriņenko.

Minētās izmaiņas Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas trešdien, 5.jūlijā.

Belokoņu ģimenes pamatbizness ir finanšu un banku darbība - Valērijs un Vilorijs Belokoņi ir lielākie akcionāri AS “Baltic International Bank”. 

AS “Belokon Holdings” dibināts 1998.gadā un tā pamatdarbības veidi ir finanšu starpniecība, biznesa, juridiskās un grāmatvedības konsultācijas un saistīto uzņēmumu darbības attīstīšana. Tās pamatkapitāls ir 851 602.40 eiro.

2016.gadā AS “Belokon Holdings” apgrozījums bija 947 tūkstoši eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 528 tūkstoši eiro. Holdingkompānija nodarbināja 11 darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā samaksāja 183 tūkstošus eiro.