“Baltic RE Group” jaunās komercķīlas - pagājušajā nedēļā lielākās reģistrētās

17.07.2017 08:52:00

Nekustamo īpašumu uzņēmums AS “Baltic RE Group” pagājušajā nedēļā reģistrējis divas jaunas komercķīlas, kuru abu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 40,3 miljoni eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

“Lursoft” statistika liecina, ka šīs ir lielākās pagājušajā nedēļā reģistrētās komercķīlas.

AS “Baltic RE Group” ir nekustamo īpašumu uzņēmums, kuram pieder septiņas ēkas Vecrīgā un kura ilgtermiņa pārvaldīšanā ir vēl viena ēka Vecrīgā. Uzņēmums šogad iegādājies vairākumu daļu kompānijā SIA “TER Properties”, kuras īpašumā ir ēka Rīgā, Brīvības bulvārī 21.

Abas jaunās komercķīlas reģistrētas par labu AS “ABLV Bank”; vienas ķīlas devējs ir SIA “TER Properties”, kurā AS “Baltic RE Group” pieder 91,1% daļu, un otras ķīlas devējs ir SIA “TER Properties” pilnībā piederošā SIA “BB 21”. Parādnieks abās ķīlās ir AS “Baltic RE Group”.

Komercķīlas nodrošina AS “Baltic RE Group” saistītu izpildi, kas izriet no 2015.gadā noslēgtā kredīta līguma starp uzņēmumu un AS “ABLV Bank”. Uzņēmums par labu bankai ieķīlājis visu SIA “BB 21” piederošo mantu, kā arī SIA “TER Properties” piederošās 100% SIA “BB 21” kapitāla daļas.

Atbilstoši uzņēmuma sniegtajai informācijai, tas šī gada jūnijā noslēdzis papildvienošanos pie esošā kredītportfeļa līguma ar AS “ABLV Bank” par kredīta summas palielināšanu līdz 31 miljonam eiro. Ar papildu aizņēmumu, kas saņemts no AS “ABLV Bank”, AS “Baltic RE Group” pilnībā refinansējusi meitas sabiedrību SIA “TER Properties”.

“Lursoft” izziņa liecina, ka AS “Baltic RE Group” šobrīd ir 16 aktuālas komercķīlas.

AS “Baltic RE Group” reģistrēta 2013.gadā un tās pamatkapitāls ir 25 000 000 eiro. 2016.gadā uzņēmuma konsolidētais apgrozījums bija 4,144 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 26 tūkstoši eiro. Koncerns kopumā nodarbināja 24 darbiniekus.