“Amber Beverage Group” pagājušajā nedēļā reģistrē četras komercķīlas

17.07.2017 09:16:00

Alkoholisko dzērienu ražotājs un tirgotājs SIA “Amber Beverage Group” piektdien, 14.jūlijā reģistrējis četras jaunas komercķīlas, kuru nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 28,21 miljons eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

SIA “Amber Beverage Group” par labu Zviedrijas “Nordea Bank AB” ieķīlājis visu mantu un tam piederošās meitas uzņēmumu SIA “Amber Distribution Latvia” un SIA “Bravo” pamatkapitāla daļas.

Minētās komercķīlas nodrošina saistības, kas izriet no overdrafta, garantiju un kredīta vēstuļu līnijas līguma. Līdz ar jauno ķīlu reģistrāciju, dzēstas 2016.gadā reģistrētās komercķīlas, kuras izriet no noslēgtā aizdevuma līguma un kuru nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 27,3 miljoni eiro.

SIA “Amber Beverage Group” ir ķīlas devējs divām no jaunreģistrētajām ķīlām. Atlikušo divu ķīlu devēji ir alkoholisko dzērienu ražotāja un tirgotāja meitas uzņēmumi SIA “Amber Distribution Latvia” un SIA “Bravo”, savukārt pats SIA “Amber Beverage Group” ir parādnieks.

“Lursoft” informācija liecina, ka SIA “Amber Beverage Group” šobrīd ir aktuālas 18 komercķīlas.

SIA “Amber Beverage Group” tika izveidota 2014.gadā, lai apvienotu starptautiskās alkoholisko dzērienu kompānijas ‘’SPI Group’’ uzņēmumus Baltijas valstīs, liecina informācija kompānijas mājas lapā.

SIA “Amber Beverage Group” pieder vairākums alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu ražotāja AS “Latvijas balzams” akciju. Uzņēmums arī ir vienīgais īpašnieks alkoholisko dzērienu vairumtirgotājos SIA “Amber Distribution Latvia” un UAB “Bennet Distributors”, mazumtirgotājā SIA “Bravo” un aktīvu pārvaldītājā "Amber IP Brands" S.a.r.l..

“Lursoft” informācija liecina, ka SIA “Amber Beverage Group” 2015.gadā strādāja ar 2,438 miljonu eiro apgrozījumu un 4,126 miljonu eiro peļņu. Uzņēmuma 2016.gada finanšu rādītāji vēl nav pieejami, taču tas pērn nomaksājis nodokļos 1,773 miljonus eiro.

Uzņēmuma vienīgais dalībnieks ir Nīderlandē reģistrētā kompānija “S.P.I. Regional Business Unit B.V.”.