“Rīgas piena kombināta” konsolidētie zaudējumi pērn samazinās līdz pusmiljonam eiro

21.07.2017 11:00:00

Piena pārstrādes uzņēmuma AS “Rīgas piena kombināts” konsolidētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 83,837 miljoni eiro, kas bija par 2,7% mazāk nekā 2015.gadā, bet uzņēmumam izdevies samazināt koncerna zaudējumus līdz 501 tūkstotim eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Piena pārstrādes uzņēmuma koncernā ietilpst mātes uzņēmums AS “Rīgas piena kombināts” un tā meitas uzņēmums AS “Valmieras piens”. 2015.gadā AS “Rīgas piena kombināts” grupas apgrozījums bija 86,163 miljoni eiro, taču tās konsolidētie zaudējumi bija 6,109 miljoni eiro.

Uzņēmums norāda, ka koncerna apgrozījuma nelielais samazinājums skaidrojams ar būtiskām svaigpiena cenu svārstībām 2016.gada laikā.

AS “Rīgas piena kombināts” norāda, ka pagājušajā gadā koncernam izdevies palielināt ieņēmumus Latvijā, pārdodot produkciju 73,783 miljonu eiro vērtībā, kas bija par gandrīz 10% vairāk nekā 2015.gadā. Savukārt eksportēta produkcija 10,054 miljonu eiro vērtībā, tostarp pērn uzsākts piena produktu eksports uz Ķīnu.

Pagājušajā gadā AS “Rīgas piena kombināts” koncerns turpināja koncentrēties uz savas galvenās uzņēmējdarbības jomas attīstīšanu - ražot augstas pievienotās vērtības produktus piena produktu un saldējuma kategorijās, kā arī turpināja izstrādāt vairākus rūpnieciskus risinājumus un produktus ēdināšanas pakalpojumu uzņēmumiem (HoReCa).

Koncerns pērn savu darbību koncentrējis uz jaunu produktu izstrādi, kā arī veicis virkni pasākumu, lai uzlabotu gan tā ražoto produktu sastāvu, gan optimizētu ražošanas procesus.

Tuvākajā nākotnē piena pārstrādātājs plāno investīcijas, kuru galvenais mērķis ir uzlabot efektivitāti esošo produktu ražošanā, kā arī paplašināt produktu piedāvājumu jaunās kategorijās. Tāpat plānots turpināt attīstīt koncerna vadītos zīmolus.

Sīkākai uzziņai AS “Rīgas piena kombināts” 2016.gada konsolidētais un koncerna mātes uzņēmuma finanšu pārskats pieejams “Lursoft”.

AS “Rīgas piena kombināts” koncerns pieder Kiprā reģistrētajai kompānijai “Food Union Holding (CY) Limited”.