“Clean R” pērn palielinājis apgrozījumu par 56%

24.07.2017 07:20:00

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Clean R” pagājušajā gadā palielinājis apgrozījumu par 56% - līdz 32,397 miljoniem eiro, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem saruka par 2,6% un bija 1,684 miljoni eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

2015.gadā SIA “Clean R” apgrozījums bija 20,749 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 1,728 miljoni eiro.

Pagājušajā gadā uzņēmuma ieņēmumi no atkritumu apsaimniekošanas bija 19,431 miljons eiro (pieaugums par 42% salīdzinājumā ar 2015.gadu), ieņēmumi no tīrīšanas pakalpojumu sniegšanas bija 9,84 miljoni eiro (pieaugums divas reizes), savukārt ieņēmumi no preču pārdošanas bija 3,125 miljoni eiro (pieaugums par 34,5%).

Uzņēmums 92% ieņēmumu guvis Latvijā, 6% - sniedzot pakalpojumus Lietuvā, bet pārējos ieņēmumus uzņēmums guvis piecās citās valstīs.

SIA “Clean R” pagājušajā gadā nodarbināja 1503 darbiniekus, kas bija par 477 darbiniekiem vairāk nekā 2015.gadā. Nodokļos valsts budžetā uzņēmums pērn samaksāja 7,437 miljonus eiro, kas bija par 58% vairāk nekā gadu iepriekš.

No 2016.gada 1.janvāra SIA “Clean R” pārņema daļu SIA “Pilsētvides serviss” (iepriekš SIA “Vides pakalpojumu grupa”) pakalpojumu, tostarp aktīvus un saistības pret darbiniekiem, klientiem un partneriem, jo 2015.gada decembrī noslēdzās abu uzņēmumu apvienošanās process. Tā ietvaros SIA “Clean R” sev pievienoja arī uzņēmumus SIA “ZMK Investīcijas” un SIA “Bioinvest”.

Apvienošanās ar SIA “Pilsētvides serviss” ļāvusi SIA “Clean R” būtiski paplašināt darbību, pārņemot no uzņēmuma poligonā “Getliņi EKO” veikto sadzīves atkritumu sagatavošanu apglabāšanai.

Pagājušajā gadā SIA “Clean R” turpināja piedalīties pašvaldību un citu pasūtītāju izsludinātajos iepirkumos par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanu. Uzņēmums ieguva atkritumu apsaimniekošanas līguma slēgšanas tiesības Dagdas novadā un Vārkavas novadā.

Pilnsabiedrība “Vides pakalpojumi Liepājai”, kurā SIA “Clean R” ir vadošais biedrs ar 51% ieguldījumu, sāka sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Liepājas reģiona Liepājas pilsētas dienvidu daļā, Rucavas novadā un Vaiņodes novadā.

Tāpat 2016.gadā uzņēmuma uzsāka pašvaldību teritoriju uzturēšanu Rēzeknes pilsētā, ielu ziemas uzturēšanas darbus Liepājas un Gulbenes pilsētās, Latvijas Saeimas telpu tīrīšanas pakalpojuma nodrošināšanu u.c.

Pagājušajā gadā uzņēmums arī veica reorganizāciju, nodalot sadzīves atkritumu škirošanas un pārstrādes biznesu jaunizveidotā izņēmumā SIA “Vides resursu centrs”. Reorganizācijas mērķis ir attīstīt no sadzīves atkritumiem atšķirotu otrreiz pārstrādājamo materiālu šķirošanas un pārstrādes biznesa virzienu. SIA “Clean R” ir SIA “Vides resursu centrs” 100% kapitāla daļu īpašnieks.

Sīkākai uzziņai SIA “Clean R” 2016.gada finanšu pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Clean R” dibināta 2004.gadā ar nosaukumu SIA “L & T Serviss”. Uzņēmums nodarbojas ar atkritumu apsaimniekošanu, kā arī arī sniedz telpu un teritoriju uzkopšanas pakalpojumus un pārdod vides labiekārtošanas preces.

SIA “Clean R” pamatkapitāls ir 1 200 000 eiro. Tā tiešais 100% kapitāla daļu īpašnieks ir SIA “Vides investīcijas”, kuras īpašnieks savukārt ir AS “TAK investīcijas”, kuras padomes priekšsēdētājs ir Guntars Kokorevičs un padomes priekšsēdētāja vietnieks - Harijs Krongorns.